El Vallès Occidental demana suport al Ministeri d'Indústria per al pla de xoc per la reindustrialització

Representants polítics dels municipis vallesans han exposat les mesures per afavorir la indústria en una trobada al Sincrotró Alba


  • Comparteix:

Acord de col·laboració entre el Vallès Occidental i el Ministeri d'Indústria que, en paraules del Secretari General, Raül Blanco, donarà 'tot el suport' al pla de xoc per la reindustrialització de la comarca. En una trobada al Sincrotró Alba, al terme municipal de Cerdanyola, representants polítics de diversos municipis vallesans han exposat les mesures clau dels propers dos anys per donar resposta a la situació de la indústria, amb especial 'preocupació' per EROs 'evitables' a multinacionals amb plantes a la comarca.

El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, ha expressat la 'preocupació' sobre les 'darreres notícies' relacionades amb 'aquests expedients de regulació d'ocupació'. Giménez ha detallat que, des del setembre, s'han presentat 17 expedients de regulació per part d'empreses multinacionals.

Per la seva banda, el Secretari General del Ministeri d'Indústria, Raül Blanco, ha remarcat que 'la millor recepta per a la igualtat i pel creixement econòmic és la indústria'. Blanco explica que 'vivim un moment de canvi', una 'transició ecològica' en el qual caldrà crear nous projectes que 'acompanyin els actors implicats' a realitzar les modificacions necessàries per adaptar-se. Especialment als sectors d'automoció i de digitalització i inversió industrial, ha assegurat Blanco.

Quatre mesures de xoc del Pacte per la Reindustrialització
A la trobada d'aquest divendres, diferents representants polítics de municipis vallesans han estat els encarregats de presentar les quatre mesures plantejades des de la comarca per donar una resposta efectiva a les noves situacions i dificultats del sector. L'objectiu, presentar les principals línies d'actuació del Pacte per la Reindustrialització.

La primera mesura que s'ha presentat ha estat la que fa referència a la Prevenció i reacció davant els EROs i amb la qual es vol afrontar les conseqüències socials i econòmiques dels processos de deslocalització o tancament. La segona està relacionada amb els polígons de la comarca i la revitalització dels espais productius, la tercera fa referència a la Xarxa i serveis de fabricació digital i, la quarta, el projecte 'El Vallès Arrelat a la Indústria'. Aquesta última vol sensibilitzar el conjunt de la societat sobre la importància del sector industrial al Vallès Occidental, entre altres objectius.

Entre els assistents també hi ha hagut representació santcugatenca, amb el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, i la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació i Empresa, Elena Vila. Soler ha remarcat la importància de la implicació de la ciutat en aquesta projecte. El primer tinent d'alcaldia considera que cal que 'tot el territori vagi unit' per crear i vertebrar 'polítiques adreçades a la indústria'.

El Pacte per la Reindustrialització està format per 38 entitats membres, administracions locals, agents socioeconòmics, universitats i centres tecnològics i té l'objectiu de donar suport a la indústria amb accions directes, dirigides a les empreses i les persones, a més de mesures de dinamització.






Ignasi Giménez

Veiem amb preocupació les darreres notícies que s'estan donant en relació amb aquests expedients de regulació d'ocupació. Des del setembre, hi ha hagut 13 expedients de regulació i des de setembre fins aquí s'han presentat quatre nous. Estem parlant d'empreses multinacionals.

Raül Blanco

La millor recepta per a la igualtat i pel creixement econòmic és la indústria. Transició ecològica, vivim en un moment de canvi on molts actors es veuran afectats. S'hauran de fer molts projectes per acompanyar aquests actors en els canvis que han de realitzar, especialment del sector automoció i digitalització i inversió industrial.

Pere Soler

És molt important que tot el territori vagi unit per intentar fer i vertebrar polítiques adreçades a la indústria. Tenim una participació molt activa en el Pacte per la Reindustrialització, hem pivotat totes les mesures en matèria de fiscalització i ja es va presentar la mesura per la digitalització de la indústria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.