Junts proposa un nou casal per a gent gran al centre i un bus nocturn des de les zones d'oci

La formació presenta tres mocions al ple de gener, dues de caire local i una contra el decret digital del govern de l'Estat


  • Comparteix:

Fernández, Fortuny i Paraira, de Junts per Sant Cugat, en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Fernández, Fortuny i Paraira, de Junts per Sant Cugat, en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat proposarà al proper ple municipal, el primer del 2020, implementar un servei d'autobús nocturn que apropi el jovent des de les zones d'oci al centre de la ciutat els divendres, dissabtes i vigílies de festiu. La formació, a més, també demana un nou casal per a la gent gran al centre de la ciutat. De fet, suggereix el local on actualment es troba la brigada municipal, situat sota la plaça de l'U d'Octubre, després que aquesta es traslladi a unes altres dependències pendents de construir.

El grup municipal presenta aquestes dues propostes de caire local, incloses al seu programa electoral, dirigides als col·lectius de gent gran i gent jove. Pel que fa al bus nocturn, la moció no detalla ni els horaris, ni el preu ni la freqüència del servei, ja que la formació ho deixa 'a mans del govern i dels tècnics municipals', com ha explicat la regidora de Junts Cristina Paraira. Això sí, contempla que aquesta nova línia entri en funcionament durant el primer semestre d'aquest any.

Pel que fa al casal per a la gent gran, Junts explica que aquest col·lectiu ja els ha fet arribar peticions al respecte. La regidora de Junts Núria Fernández ha explicat que la gent gran necessita espais propis al centre de la ciutat, on es puguin fer activitats de lleure, així que demana a la moció que es 'prioritzi' la construcció dels nous espais on s'ha d'ubicar la brigada de parcs i jardins i d'obres del consistori perquè l'actual local quedi lliure i a disposició del col·lectiu.

A més, els postconvergents presenten una tercera moció, amb la qual volen que el ple es posicioni contra el decret digital, aprovat el novembre de l'any passat pel govern socialista en funcions, que permet intervenir connexions de qualsevol xarxa informàtica, servidor o servei de comunicacions electrònic que operi en territori espanyol, sempre que vingui justificat per la possible afectació a l'ordre públic, la seguretat pública o la seguretat nacional. Aquesta darrera proposta que, segons explica el partit, ja s'ha aprovat en diversos municipis, demana la derogació d'una llei 'que atempta contra drets com la llibertat d'informació i d'expressió', segons ha argumentat Paraira. Des de Junts asseguren que el decret es va tirar endavant per 'controlar especialment Catalunya', però que els ha arribat també 'descontentament' des d'altres comunitats autònomes.




Cristina Paraira

No hem volgut entrar en detall d'horaris, freqüència i cost, pensem que això ho ha de definir el govern. No hi ha cap transport que acosti els joves al centre.

Núria Fernández

La gent gran ens ho demana, volen tenir el seu propi local on s'hi puguin fer activitats culturals, fomentar la salut, programes de lleure. Un lloc cèntric, al costat del barri on hi ha més població gran, com el barri de Sant Francesc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.