L'equip de govern no veu viable ara crear una línia de bus nocturn

Des de Mobilitat consideren prioritària la millora del transport públic diürn mentre es negocia la concessió amb l'AMB


  • Comparteix:

Junts per Sant Cugat demanava la creació d'una línia de bus nocturn / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Junts per Sant Cugat demanava la creació d'una línia de bus nocturn / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

El ple municipal ha frenat la proposta de Junts per Sant Cugat de crear una línia de bus nocturn per apropar les zones d'oci perifèriques al centre de la ciutat. El govern assegura que amb la situació de pròrroga de l'actual contracte no es poden crear noves línies i que s'està negociant amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a què la nova concessió incorpori aquest servei nocturn. Això sí, des de l'àrea de Mobilitat també afirmen que el transport públic urbà té 'altres mancances' i que s'està treballant per millorar-les.

ESCOLTA-HO

La regidora de Junts Cristina Paraira ha defensat la 'necessitat' de la proposta per millorar la seguretat del jovent que torna des de les zones d'oci, a més de l'aposta per una mobilitat més sostenible. Davant de la negativa del govern, Paraira ha demanat 'imaginació' per, com a mínim, fer un estudi o una prova pilot que demostri que es tracta 'd'una necessitat real'.

També hi ha votat en contra el grup de Cs que, en paraules del seu portaveu, Aldo Ciprian, ha argumentat que es tracta d'una moció 'poc treballada'. Ciprian ha criticat, a més, que 'no hi ha hagut voluntat de diàleg amb els altres grups', en referència a les esmenes que havia proposat el partit taronja en relació a incrementar la presència policial i la il·luminació a les zones d'oci. Junts per Sant Cugat les ha rebutjades.

Des del govern, el regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, ha explicat que es volen centrar en la millora de les línies existents i les seves freqüències mentre, en paral·lel, negocien la nova concessió amb l'AMB. 'El bus nocturn arribarà quan sigui possible', ha sentenciat Gallardo, qui també ha titllat la proposta d''electoralista'.

La JNC de Sant Cugat, d'altra banda, ha assegurat a través de Twitter que l'existència d'aquesta línia és 'una prioritat' i asseguren que no entenen els grups que hi han votat en contra.




José Gallardo

Veiem la necessitat del jovent de poder arribar d'una manera més segura a casa, però creiem que hi ha altres mancances en el transport que hem d'afrontar amb més energia. Paral·lelament, negociem amb l'AMB el que demanen a la moció.

Cristina Paraira

Estan fent aquestes ampliacions i modificacions i diuen que no poden fer una prova pilot. Una mica més d'imaginació i coneixement sobre el tema els aniria molt bé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.