El futur de la comissaria de Policia Nacional i l'okupació d'un immoble al centre, al torn de precs i preguntes

Cugat Mèdia recull els detalls d'aquest punt del ple, on l'oposició s'adreça al govern


  • Comparteix:

La comissaria de la Policia Nacional a Sant Cugat es troba al carrer Vallès / Foto: Cugat Mèdia

La comissaria de la Policia Nacional a Sant Cugat es troba al carrer Vallès / Foto: Cugat Mèdia

El futur de la comissaria de la Policia Nacional, situada al carrer Vallès, i l'okupació d'un immoble aquest dissabte al carrer de les Escaletes són alguns dels temes que s'han abordat aquest dilluns al torn de precs i preguntes del ple. Els regidors de l'oposició també han demanat informació al govern sobre els Premis Sant Cugat, el Tribut Metropolità i la situació de Torre Negra.

ESCOLTA-HO

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, (00') ha demanat informació al govern sobre els 'rumors' que, assegura, apunten que la comissaria de la Policia Nacional del carrer Vallès tancarà. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler (13'), ha explicat que s'han engegat converses amb la subdelegació de govern sobre el futur d'aquest espai. El ple ja va donar llum verda a una moció lamentant el mal estat de les instal·lacions.

El regidor taronja també ha explicat (1'30'') que té constància que durant un mes es van posar gairebé 100 multes d'aparcament, de les quals un terç eren a l'entorn de l'Hospital General. Ciprian considera que hi ha un problema d'aparcament i demana solucions. El govern li donarà més informació en comissió informativa.

El regidor de Cs Sergio Blázquez (2'35'') ha demanat a l'Ajuntament si farà alguna cosa per l'okupació d'un immoble al carrer de les Escaletes. En el mateix sentit, la regidora de Junts Sandra Casat (5'40'') ha preguntat el posicionament dels grups del govern al respecte. L'alcaldessa, Mireia Ingla (14'), ha dit que, malgrat conèixer la situació per la premsa, no ha rebut cap informació de cap particular sobre el tema i que, per tant, l'executiu local no es posiciona.

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (3'20'') ha demanat informació sobre el registre de grups d'interès de la ciutat. El govern s'ha compromès a facilitar-li més informació.

Puigdomènech també ha demanat (4'20'') que el govern defensi els interessos de Sant Cugat en la ponència sobre el pla especial de protecció de la natura, que afecta Collserola i els municipis integrats a aquesta àrea verda. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha recordat que l'Ajuntament defensarà els interessos dels veïns, en particular dels de Sol i Aire i Mas Fortuny. De tot plegat donaran més informació a la propera comissió informativa.

La regidora de Junts Cristina Paraira (6'10'') ha exposat que hi ha futurs agents de la Policia Local a l'acadèmia que no disposen d'uniforme. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol (20'25''), ha explicat que quan aquests futurs policies van arribar a l'acadèmia la licitació per als uniformes no estava feta i que es va haver de fer un contracte menor. Assegura que ja estan uniformats.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny (7'), ha aprofitat el seu torn per felicitar el govern i els treballadors municipals per la gestió feta durant el pas del temporal Gloria a Sant Cugat.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès (8'35'') ha preguntat al govern si enguany tindrà lloc una nova edició dels Premis Sant Cugat. L'alcaldessa, Mireia Ingla (18'40''), assegura que l'executiu farà algun tipus d'acte de reconeixement a entitats o persones, però ha subratllat que la fórmula no té per què ser l'habitual. A més, ha explicat que la data no serà l'habitual.

El regidor de Junts Albert Salarich (9'20'') ha preguntat si les parades del mercat dels dijous del carrer Major es traslladaran a l'avinguda Cerdanyola. La tinenta d'alcaldia de Comerç, Elena Vila (21'30''), diu que no hi ha cap proposta sobre la taula, en aquest sentit. Sí que ha explicat que s'està estudiant moure de lloc les quatre parades que s'instal·len actualment al carrer Endevallada.

Salarich també ha demanat informació sobre l'esllavissada (10')) que ha afectat l'avinguda Pere Planas, a la Floresta. L'alcaldessa ha informat que s'ha hagut de desallotjar una família per qüestions de seguretat; el tinent d'alcaldia Duch ha detallat que s'estan duent a terme actuacions d'emergència per reprendre la normalitat.

El regidor de Junts Carles Brugarolas (11'20'') ha preguntat l'estat del contenciós administratiu que l'anterior govern va anunciar sobre el tribut metropolità. El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, ha explicat que encara es troba en suspensió.

Brugarolas també ha demanat que Duch aclareixi com l'executiu aborda la situació de Torre Negra. Ha respost l'alcaldessa (27'), que ha posat sobre la taula el compromís del govern per defensar l'entorn, però fer-ho parlant amb tothom 'per trobar solucions'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.