Cs demanarà al ple que es reubiquin les instal·lacions de la Policia Nacional espanyola

En una roda de premsa, el partit també ha qualificat de 'decebedora i vergonyosa' la decisió de l'EMD d'incrementar els seus sous 'a esquenes' seves


  • Comparteix:

Sergio Blázquez, Aldo Ciprián i Anna Cano a la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Sergio Blázquez, Aldo Ciprián i Anna Cano a la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Cs vol que l'Ajuntament reubiqui les instal·lacions 'insalubres' de l'oficina de la Policia Nacional espanyola a Sant Cugat, actualment al carrer Vallès. A través d'una moció al ple de febrer, el partit insta l'equip de govern que trobi un nou espai en un màxim de tres mesos perquè el cos policial pugui seguir desenvolupament la seva tasca a la ciutat, principalment centrada en gestions de documents. La formació taronja, que ja va presentar una moció similar el 2016 i es va aprovar amb el suport de Convergència, PSC i PP, creu que si no se soluciona, les oficines hauran de tancar.

El text, presentat aquest dilluns durant una roda de premsa de Cs, recorda que l'Ajuntament va cedir el local actual a la Policia Nacional espanyola el 1978. Les instal·lacions del carrer Vallès reben, segons la formació taronja, unes 20.000 gestions a l'any entre els diversos tràmits de documents i certificats que expedeix i que desenvolupen una plantilla formada per uns 10 funcionaris de la Policia Nacional.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprián, assenyala que les instal·lacions, que tenen més de 30 anys, són 'insalubres, inhabitables, amb humitats i indigne'. Ciprián recorda que l'equip de govern va descartar al darrer ple ubicar, a proposta de Junts per Sant Cugatm un futur casal d'avis en l'actual local de la brigada municipal, molt proper a la comissaria, pels mateixos problemes que ells destaquen.

Per això i perquè consideren que s'ha quedat petita per a una ciutat de més de 90.000 habitants, Cs demana a l'Ajuntament que cedeixi unes instal·lacions 'més concorde a la població actual' que té Sant Cugat i 'més dignes' per als funcionaris i els visitants. La formació taronja dona un màxim de tres mesos perquè l'equip de govern doni una resposta a aquesta petició.

Cs, contra l'increment dels sous a l'EMD de Valldoreix
Durant la roda de premsa d'aquest dilluns, Cs també ha valorat l'acord dels vocals de l'EMD per incrementar les seves retribucions i dietes. La vocal taronja de l'administració, Anna Cano, ha qualificat aquesta decisió de 'decebedora i vergonyosa' i que s'ha pres 'a esquenes' seves i de Cs. Com han explicat, volen que aquesta acció 'arribi a la ciutadania' i, per això, engeguen una campanya informativa per queixar-se públicament de la decisió de l'EMD i donar-la a conèixer a tota la ciutadania.

A més, Cano remarca que sis mesos enrere es va aprovar el cartipàs i tant el govern com l'oposició estaven 'conformes'. La taronja assegura que 'la dignificació dels polítics' s'aconsegueix treballant per a la ciutadania i no 'cobrant més' abans d'haver solucionat els problemes del territori.


Aldo Ciprián

Les instal·lacions són insalubres. S'ha negat, per part de l'equip de govern, la cessió d'un local a la mateixa zona pel casal d'avis perquè es va demostrar que no era habitable, hi havia humitats i era indigne per qualsevol tipus d'activitat que no fos d'emmagatzematge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.