Ferrocarrils instal·larà pantalles acústiques per aïllar el soroll i les vibracions del pas dels trens

FGC preveu començar l'obra civil aquest any al tram del carrer Andana, mentre que el tram de Can Gatxet i de Lluís Companys encara està en estudi


  • Comparteix:

L'estació de Ferrocarrils vista des del carrer Andana / Foto: Google Maps

L'estació de Ferrocarrils vista des del carrer Andana / Foto: Google Maps

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) instal·larà pantalles acústiques per reduir el soroll i les vibracions entorn de l'estació de Sant Cugat provocades pel pas dels trens del ramal cap a Terrassa. Concretament, la proposta contempla construir les pantalles i recobrir-les de vegetació per minimitzar-ne l'impacte visual i perquè quedin integrades en el paisatge. De moment, el projecte al tram del carrer Andana està en licitació i la previsió d'FGC és començar l'obra civil aquest any i el vinent fer la integració paisatgística. D'altra banda, el tram del camí de Can Gatxet i l'avinguda de Lluís Companys encara està en estudi.

Així ho ha explicat el president del consell de barri de Centre Oest, Pere Soler, que ha detallat que el projecte serveix per donar resposta a una demanda històrica. Ja al 2010, el ple va aprovar una declaració institucional que reclamava a Ferrocarrils la instal·lació d'aquestes pantalles per reduir l'impacte sonor dels trens al centre urbà.

El consell de barri s'ha celebrat per primera vegada a l'ETSAV / Foto: Cugat Mèdia
El consell de barri s'ha celebrat per primera vegada a l'ETSAV / Foto: Cugat Mèdia


Canvis a la presidència del consell de barri
Aquest consell de barri ha estat l'últim amb el primer tinent d'alcaldia Pere Soler al capdavant. Amb la redistribució dels consells de barri, Soler passarà a presidir el consell del Nucli Antic, mentre que serà el regidor Francesc Carol qui assumirà la presidència del consell de Centre Oest, que a partir d'ara se celebrarà a l'Escola d'Arquitectura (ETSAV).


Pere Soler

Una de les propostes que ens van fer des de FGC, precisament arran d'aquesta demanda i d'actuacions que ja havia fet, va ser la d'instal·lar aquestes pantalles acústiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.