La museïtzació de les restes romanes de Can Cabassa pren forma

S'hi podran veure restes del segle IV i V d'una vil·la on s'hi feia vi


  • Comparteix:

Els plafons il·lustraran el passat vitivinícola de la zona / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Els plafons il·lustraran el passat vitivinícola de la zona / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El jaciment arqueològic de Can Cabassa, on es van trobar restes del passat romà de Sant Cugat, avança cap a la seva museïtzació i la intenció és que estigui enllestida aquest estiu. Es tracta d'un espai d'uns 21.000 metres quadrats on es recolliran restes dels segles IV i V i que s'enfocaran, sobretot, en el passat vitivinícola d'aquella època, amb la mostra d'una premsa, un magatzem i un moll de càrrega. Tot plegat formava part d'una vil·la romana, una casa de camp del moment.

El director dels Museus de Sant Cugat, Lluís Campins, ha explicat al consell de barri de Mira-sol d'aquest dijous l'última hora d'aquesta iniciativa, fruit d'un acord plenari de finals de 2018. La vil·la és una de les més grans que es troben al Vallès. Això implica dificultats, ja s'hi poden trobar moltes restes arqueològiques.

Les restes trobades a Mira-sol permeten fixar tot el període de la romanitat i el començament del visigòtic. Per poder gaudir de les visites, s'instal·laran plafons informatius de la vil·la amb imatges que permetran comprendre les restes. S'hi explicarà les característiques de l'espai, així com detalls sobre l'elaboració del vi.

Campins també ha explicat que, en col·laboració amb Parcs i Jardins, s'està treballant perquè la vegetació de l'espai sigui la mateixa que hi havia fa més de 1.500 anys.

Novetats al consell
La sessió del consell de barri d'aquest dijous ha servit per posar el fil a l'agulla a la presidència. Albert Foz, del Mira-sol Baco, ocuparà la vicepresidència, mentre que Iban Novo, de l'AMPA de l'escola Ciutat d'Alba, estarà al capdavant de la secretaria de l'òrgan participatiu, que presideix la regidora Pilar Gorina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.