Sant Cugat, a sobre del Pla director urbanístic metropolità per millorar interconnexions

El ple municipal ha de ratificar els suggeriments de l'avanç del Pla Director Urbanístic tramitat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona


  • Comparteix:

El ple arrencarà a les quatre de la tarda / Foto: Cugat Mèdia

El ple arrencarà a les quatre de la tarda / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal ratificarà aquest dilluns els suggeriments que aportarà Sant Cugat al Pla Director Urbanístic (PDU) metropolità, que ha d'establir els grans objectius i les directrius que es desenvoluparan a l'àrea metropolitana de Barcelona pel que fa a zones verdes, infraestructures i espais oberts i que es troba encara en una fase prèvia. A més, la sessió ordinària també servirà per aprovar el nou contracte de serveis de manteniment de zones verdes i jardineres, que incorpora noves clàusules socials i ambientals i s'hi debatran dues mocions, una proposta de Junts per Sant Cugat i una altra de Cs. Com és habitual, el ple arrencarà a les quatre de la tarda i es podrà seguir en directe a Cugat.cat i a Facebook. A les vuit del vespre tindrà lloc l'audiència pública.



Desenvolupament Urbà i Habitatge
El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha explicat que volen potenciar la centralitat de Sant Cugat i les seves interconnexions amb Barcelona i amb la resta del Vallès. Segons Duch, cal 'estar a sobre' d'aquest pla director, tot i que estigui en una fase tan prèvia, perquè marcarà com ha de ser la ciutat en els propers anys. Les connexions a la zona de l'Hospital General i a la de Volpelleres i Renfe són dos dels punts clau, a més de potenciar l'eix de l'AP-7 i la B-30 i garantir la connectivitat de les zones verdes i els espais lliures. Des de l'Ajuntament demanen 'solidaritat' i 'col·laboració metropolitana' a l'AMB i a altres ens supramunicipals per garantir aquests compromisos.

El govern també porta a aprovació provisional la modificació puntual del planejament de Can Trabal, 'petits ajustos' que, segons Duch faran 'molt més fàcil' el planejament de la zona.

Serveis Urbans i Mobilitat
D'altra banda, el ple també ha d'aprovar el nou contracte de manteniment de les zones verdes i les jardineres per als propers quatre anys, que suposa una inversió de gairebé 11 milions d'euros i s'ha dividit en quatre lots separats en sectors territorials, un dels quals es reserva a centres especials de treball, empreses d'inserció laboral o entitats sense ànim de lucre. S'ampliarà la plantilla amb quatre persones més i s'obliga a les empreses adjudicatàries a utilitzar vehicles i maquinària sostenibles. Les empreses adjudicatàries han estat Ambitec Servicios Ambientales (lot 1), Ferrovial Servicios (lot 2), Jardineria el Cedre (lot 3) i la Fundació per a la Inclusió Laboral Àuria (lot 4).

El ple també aprovarà l'adhesió de l'Ajuntament a l'Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025, com una 'aposta de govern' perquè la bicicleta sigui 'una alternativa real' al cotxe a la ciutat.

A més, pel que fa a Mobilitat, Sant Cugat estudia fórmules perquè el repartiment de mercaderies 'd'última milla' al centre sigui més sostenible. Que els camions no hagin d'arribar fins a la porta de cada comerç i es pugui fer amb un vehicle o transport més sostenible.

Mocions i declaracions institucionals
El ple també farà dues declaracions institucionals, la primera per aprovar la candidatura de Sant Cugat per a la convocatòria de reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància i la segona, que sorgeix d'una moció de Junts, per posar en funcionament un consultori amb servei d'infermeria al centre.

A més, s'hi debatran dues mocions més, una proposta de Junts per reivindicar uns Jutjats d'Instrucció i de primera instància a Sant Cugat i una altra de Cs per garantir la continuïtat del servei que presta al municipi la comissaria de Policia Nacional.


Francesc Duch

Si tenim en compte tota la urbanització del voltant, tenim una posició molt central i molt ben connectada tant amb Barcelona com amb la resta del Vallès i hem de reivindicar aquesta centralitat metropolitana. Seran molt importants la intermodalitat, les interconnexions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.