Sant Cugat vol potenciar la seva centralitat metropolitana amb el nou Pla director urbanístic

L'Ajuntament ha fet els seus suggeriments a l'AMB per a confeccionar el desenvolupament urbà metropolità dels propers 20 anys


  • Comparteix:

El nou PDU metropolità ha de marcar les directrius urbanístiques de tota l'àrea metropolitana / Foto: AMB

El nou PDU metropolità ha de marcar les directrius urbanístiques de tota l'àrea metropolitana / Foto: AMB

El ple municipal ha ratificat aquest dilluns els suggeriments que aportarà Sant Cugat al Pla Director Urbanístic (PDU) metropolità, que ha d'establir els grans objectius i les directrius que es desenvoluparan a l'àrea metropolitana de Barcelona pel que fa a zones verdes, infraestructures i espais oberts i que es troba encara en una fase prèvia. Les propostes volen, a grans trets, potenciar la centralitat de Sant Cugat a l'àrea metropolitana i millorar les connexions amb Barcelona i la resta del Vallès, així com promoure la 'solidaritat metropolitana' en matèria urbanística i de mobilitat. El document s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els regidors tret dels tres de Cs, que s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha assegurat que volen potenciar la centralitat de Sant Cugat i les seves interconnexions amb Barcelona i amb la resta del Vallès. Segons Duch, cal 'estar a sobre' d'aquest pla director, tot i que està en una fase tan prèvia, perquè marcarà com ha de ser la ciutat en els propers anys. Les connexions a la zona de l'Hospital General i a la de Volpelleres i Renfe són dos dels punts clau, a més de potenciar l'eix de l'AP-7 i la B-30 i garantir la connectivitat de les zones verdes i els espais lliures. Des de l'Ajuntament demanen 'solidaritat' i 'col·laboració metropolitana' a l'AMB i a altres ens supramunicipals per garantir aquests compromisos.

Els suggeriments es basen en tres informes urbanístics dels tècnics del consistori. També hi ha aportacions pel que fa a la mobilitat, a una naturalització del territori, a l'habitatge, el sistema d'equipaments, i el Centre Direccional de Cerdanyola, pel qual l'Ajuntament es remet a les al·legacions que ja va presentar contra la construcció del macrocentre comercial.

Modificació del planejament a Can Trabal
Durant la sessió, el ple també ha aprovat provisionalment per unanimitat la modificació puntual del planejament de Can Trabal. Després d'una aprovació inicial el maig del 2018, Duch ha explicat que amb aquesta modificació 's'aclareixen contradiccions' del planejament vigent i se simplificaran processos, ja que es deroguen 16 figures actuals perquè només n'hi hagi una. 'Petits ajustos' que, segons Duch faran 'molt més fàcil' les consultes i la feina urbanística de futur a la zona.


Francesc Duch

És un document que, si bé està en una fase prèvia, entenem que és molt important pel municipi, perquè comencem a fer les reflexions globals de cap a on ha d'anar la ciutat en un futur. Li volem donar el valor que toca i en col·laboració amb Barcelona Regional volem fer aquestes reflexions d'àmbit metropolità.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.