El futur de Sol i Aire, la municipalització de l'aigua i els bancs d'Octavià, al torn de precs i preguntes

Cugat Mèdia recull els detalls d'aquest punt del ple, on l'oposició s'adreça al govern


  • Comparteix:

El barri de Sol i Aire, al bell mig de Collserola / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

El barri de Sol i Aire, al bell mig de Collserola / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

L'afectació del nou PGM sobre el barri de Sol i Aire, l'estat de l'estudi per a la municipalització del servei d'aigua i una proposta per instal·lar més bancs a la plaça d'Octavià. Són algunes de les peticions que els regidors de l'oposició han adreçat als del govern al torn de precs i preguntes del ple municipal, l'últim punt de la sessió.

ESCOLTA-HO

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, (00') ha demanat més control sobre la composició dels consells de barri. Reclama que quedi ben clar qui té dret a vot i qui no en aquests òrgans. El regidor de Participació, Marco Simarro (18'20''), assegura que els tècnics de la seva àrea es cuiden de fer aquest control.

El cap de la formació taronja també ha demanat informació sobre el futur de Sol i Aire (1'50''). Ciprian ha reclamat quina postura adoptarà el govern municipal si el nou Pla General Metropolità i Pla Especial, que s'ha de sotmetre a votació la setmana que ve a l'Àrea Metropolitana, determina que la construcció del barri està fora de la legalitat. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (20'), assegura que aquesta aprovació no afectarà la legalitat de Sol i Aire. Tot i això, ha subratllat que l'Ajuntament fa costat al veïnat de la zona.

La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán (3'10'') ha reclamat informació sobre els desperfectes que va patir la cobertura de l'Espai Pere Grau de les Planes a causa del temporal Gloria. La presidenta del consell de barri del districte, la regidora Alba Gordó (22'40'') ha explicat que l'espai va estar 22 dies tancat i que li facilitarà més detall.

Fernández-Jordán (3'45'') ha preguntat a l'alcaldessa, Mireia Ingla, si tenia constància que el seu grup ha reclamat la destitució del cap d'Urbanisme municipal. L'alcaldessa li ha respost (23') afirmativament.

El regidor de Cs Sergio Blázquez (4'30'') ha demanat informació sobre quan es restituiran els arbres a tocar del tanatori de Mira-sol, malmesos a causa de la borrasca Gloria. L'alcaldessa (23') li ha explicat que aquesta actuació ja està en marxa en una acció conjunta amb FGC.

Blázquez (5'05'') també ha demanat si l'Ajuntament emprendrà accions contra Eurofitness, ja que assegura que ha incomplert el plec de condicions per gestionar el gimnàs municipal. En particular, fa referència a què s'han apujat les tarifes a les famílies 'de forma abusiva'. Se li respondrà en comissió informativa.

El regidor de Junts per Sant Cugat Joan Puigdomènech (5'55'') ha preguntat quin és el posicionament del govern quant al nou abocador de Rubí. La regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó (22'40''), ha explicat que aquest nou espai té tots els permisos necessaris. Tot i això, ha informat que l'executiu està treballant conjuntament amb la ciutat veïna per avaluar l'impacte del nou abocador.

Puigdomènech (7') també ha demanat informació sobre una pastilla de terrenys de Can Cabassa que s'havia d'urbanitzar després d'un procés participatiu amb el veïnat. Ara el projecte, tal com es va informar al consell de barri de Mira-sol, està aturat a causa d'una sentència. Puigdomènech ha recordat que la presidenta de l'òrgan participatiu, Pilar Gorina, va dir que aquesta iniciativa 'no és una prioritat' per al govern. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (27'), ha recordat que a hores d'ara el resultat del procés participatiu està en mans de Barcelona Regional. No ha concretat si el projecte és o no una prioritat per al govern, però sí que l'executiu hi està treballant.

La regidora de Junts Cristina Paraira (8'10'') ha reclamat que els veïns del carrer de Pere Ferrer, el qual està previst vianantitzar per pacificar l'entrada a l'escola Ciutat d'Alba, disposin de més informació respecte d'aquesta obra. El regidor de Serveis Urbans i Mobilitat, José Gallardo (29'55''), ha dit que rebran tota la informació per correu postal.

Paraira (10'15'') també ha proposat que, al torn de precs i preguntes (el que es recull en aquesta notícia), les respostes per part del govern es facin just després que es formula la petició, no totes de cop al final com es fa ara. L'alcaldessa s'ha compromès a parlar-ne.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny (11'30'') ha preguntat com s'està treballant quant a l'Agenda Urbana. Se li respondrà en comissió informativa.

Fortuny ha demanat (11'40'') al regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, que es valori instal·lar més bancs a la plaça d'Octavià, a tocar del restaurant El Mesón. Assegura que els que hi ha actualment no són suficients.

El regidor de Junts Albert Salarich (12'30'') ha reclamat informació sobre la substitució de pals de fusta a la Floresta. Se li respondrà en comissió informativa.

Salarich (13'55'') també ha demanat en quin es troba l'estudi sobre la possible municipalització de l'aigua a Sant Cugat. La tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente (33'55''), ha explicat que a hores d'ara Sorea segueix prestant el servei gràcies a una pròrroga en el contracte. Serà una consultora externa qui determini quina fórmula de gestió és la més beneficiosa per a la ciutat.

La regidora de Junts Núria Fernàndez (15'40'') ha demanat que les Jornades Alternatives Energètiques Sostenibles per a la Floresta no tinguin lloc els dies de ple, ja que els membres del seu grup tenen interès en assistir-hi. El president del consell de barri del districte, el regidor Marco Simarro (38'50''), ha dit que traslladarà la petició a la comissió organitzadora, tot i que ha avisat que els veïns 'miren per ells mateixos'.

El regidor de Junts Carles Brugarolas (16'30'') ha parlat sobre el nou contracte de manteniment de zones verdes. Ha posat el focus en l'asseveració de l'alcaldessa que a partir d'ara es 'pagarà com cal'. 'Quan sorgeixin dificultats tècniques i jurídiques, la seva proposta és interrompre els serveis?' L'alcaldessa (42') ha refermat la postura del govern per posar el fil a l'agulla quant als serveis municipals que s'estaven prestant sense contracte.

Brugarolas (17'20'') ha aprofitat el seu torn per demanar que l'equip de govern reflexioni sobre la dinàmica de presentar esmenes a les mocions de l'oposició. L'alcaldessa (42') assegura que la tasca de l'executiu va en la línia d'assegurar que les propostes siguin 'adequades a la realitat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.