Les reivindicacions dels pensionistes i les substitucions a les escoles bressol, a l'audiència pública del ple

La plataforma de pensionistes s'ha mostrat 'descontenta' perquè la moció que presentaven finalment no ha entrat a l'ordre del dia


  • Comparteix:

Moment de l'audiència pública del ple de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Moment de l'audiència pública del ple de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La Plataforma de Pensionistes i Jubilats de Sant Cugat s'ha personat aquest dilluns al ple per expressar el seu 'descontentament' amb l'equip de govern, després que la moció que volien presentar per exposar les seves reivindicacions no hagi entrat a l'ordre del dia. A més, mares de diverses escoles bressol municipals han expressat la seva preocupació per la durada dels contractes de substitucions amb baixes 'previstes'. També ha tornat a sorgir la problemàtica de l'accés a Can Barata i la instal·lació d'una rotonda a l'entrada al barri.

ESCOLTA-HO

Preocupació de mares de diverses escoles bressol municipals
Mares de l'escola bressol El Tricicle (23'') han preguntat pels canvis de mestres de referència quan hi ha substitucions per baixes. Reclamen que es pugui ampliar el contracte de les persones substitutes, principalment en casos on hi ha previsió de la baixa i asseguren que es tracta 'd'un cas estructural, no puntual'. Tant la regidora d'Educació i Infància, Pilar Gorina, com l'alcaldessa, Mireia Ingla, han assegurat que comparteixen la preocupació (4'21'') i han explicat que treballen en confeccionar una borsa de mestres, que pràcticament està enllestida, que ha d'agilitzar el procés i solucionar aquestes situacions. Mentre no n'hi ha, les substitucions d'urgència tenen una durada màxima de sis mesos. Ingla ha recordat que també els ha passat a l'Escola de Música i a la d'Art i Disseny i les ha emplaçat per a una propera reunió per entrar al detall.

La situació de Yolanda Rodríguez
Yolanda Rodríguez (12') ha reclamat els protocols que va demanar un amic seu a l'audiència pública de gener. També ha criticat que no hi hagi una llista dels Serveis Socials als quals pot acudir la gent i ha preguntat pel seguiment de les treballadores socials a persones que sol·liciten ajuda. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha explicat (15'45'') que sí que hi ha recursos pel que fa a l'emergència habitacional, tot i que ha reconegut que 'segurament no són suficients'. Gibert ha reiterat el 'ferm compromís' del govern per a augmentar-los i diversificar-los. També ha respost que no podien enviar-li els protocols a les persones que van demanar-los per qüestions de confidencialitat.

L'accés a Can Barata
Joaquín Medina de l'associació de veïns de Can Barata (18'46'') ha agraït les millores al barri però ha preguntat per la instal·lació d'una rotonda a l'entrada. L'alcaldessa, Mireia Ingla, i el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, (19'57'') han reconegut que la situació 'està força travada' i 'en un moment d'impàs', però que segueixen defensant que la millor opció és una rotonda i cal treballar-ho amb la Generalitat, que en té la competència.

Els arbres de l'avinguda Ragull
Una veïna s'ha tornat a queixar (23'29'') dels arbres i de les obres d'un veí, a l'avinguda Ragull, que 'incompleixen la normativa'. Assegura que 'no és un problema de veïns' i que l'Ajuntament 'ha de fer el seguiment'. Francesc Duch (26'15'') ha explicat que els tècnics en fan el seguiment i l'obra es fa segons la llicència i la normativa. S'ha compromès, això sí, a fer una visita a la zona.

Les reivindicacions de la Plataforma de Pensionistes i Jubilats
La Plataforma de Pensionistes ha explicat (29'14'') que tenien previst intervenir durant el ple amb una moció institucional que van presentar a mitjans de gener. Aquest mateix dilluns s'han assabentat que finalment no entrava a l'ordre del dia, sinó que serà institucional a la sessió del març. Des de la plataforma han mostrat el seu 'descontentament' amb el govern local. 'No ens sentim ben tractats per l'Ajuntament', ha assegurat un dels membres de la junta, Josep Porta. Ha demanat, a més, 'voluntat política' per resoldre algunes de les demandes, les d'àmbit local. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha explicat (33'02'') la cronologia dels fets i ha reiterat les disculpes que ja els ha fet arribar per privat aquest dilluns al matí per la manca de comunicació 'per un error humà'. Gibert ha assegurat que la porta 'segueix oberta per tractar les qüestions que reivindiquen'.

Segundo Iglesias (44'34") també s'ha expressat en aquest sentit, i ha demanat que les paraules que l'alcaldessa va dirigir a la gent gran durant el 'Canta Gran! 'no quedin en sac buit'.

Ordenança de terrasses
La senyora Palacios (40'44'') ha demanat que el telèfon de la Policia Local, el 092, sigui gratuït. A més, ha demanat una inspecció de medi ambient al seu pis per fums, olors i calor que li provoca un restaurant de sota. L'alcaldessa (43'30'') li ha assegurat que demanaran la inspecció per resoldre la seva situació.

Plaques solars
Eduardo Ruiz (47'30"), veí de Can Barata, ha criticat els tràmits que ha de passar per demanar les subvencions per tenir plaques solars. La comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó (49'42"), ha assegurat que Sant Cugat és 'una de les ciutats referents' pel que fa a la instal·lació de plaques solars i ha emplaçat Ruiz a una propera reunió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.