L'horari del servei d'atenció LGTBI s'ampliarà de tres hores mensuals a 14 setmanals

El servei, en marxa des de novembre de 2017, vol donar suport als processos personals d'identitat sexual i de gènere i proporcionar informació


  • Comparteix:

El govern ampliarà l'horari del Servei d'Atenció Integral (SAI) LGTBI de les tres hores mensuals actuals a 14 setmanals. A més, segons ha avançat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, en una entrevista a Cugat Mèdia, el servei tindrà 'una mirada més estratègica' i haurà de buscar col·lectius 'còmplices i aliats' que ajudin a anar 'on hem d'anar'. A més, Gibert ha assegurat que en aquesta matèria l'Ajuntament està 'molt enrere' i han de 'començar pel principi' amb una formació interna als treballadors municipals.

De fet, la tinenta d'alcaldia ha afirmat que han 'intuït que hi havia una directriu clara de no fer coses en relació amb això', tot i que 'està marcat per llei'. En aquest sentit, fins i tot ha qualificat la situació en l'àmbit dels drets del col·lectiu LGTBI com 'una mica alarmant'. Gibert explica que tenen 'moltes ganes' de fer coses amb aquesta qüestió, però que han de començar des de dins per 'després anar cap a fora', i treballar, per exemple, conjuntament amb l'àrea d'educació als centres escolars.


Núria Gibert

Hem de fer una formació a l'Ajuntament per combatre actituds LGTBIfòbiques, però també per donar aquest servei d'atenció. Estem molt enrere, a la resta d'ajuntaments ja fa temps que se'n fan. Hem vist que hi havia una directriu clara de no fer coses respecte això, tot i que la llei és bastant clara.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.