Sant Cugat augmentarà els recursos perquè les persones grans siguin un 'eix transversal' del mandat

Dignificar els casals, crear un consell de la gent gran i fer un pla estratègic són alguns dels projectes que impulsarà el govern


  • Comparteix:

'La gent gran serà un eix transversal d'aquest mandat'. Així s'ha expressat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, en una entrevista a Cugat Mèdia, en què ha reconegut que a Sant Cugat 'tenim un repte' pel ràpid envelliment de la població en els darrers anys. Per això, el govern vol 'engreixar el múscul' dels recursos per fer més accions 'propositives' i solucionar així, amb les eines de l'administració local, les necessitats concretes d'aquest col·lectiu.

Les primeres accions, un cop s'aprovin els pressupostos, seran 'redignificar' els espais dels casals de gent gran, elaborar un Pla estratègic i crear el consell de la gent gran, un òrgan consultiu 'llargament reivindicat' i que ha 'd'ajudar a traçar polítiques'.

Pel que fa a la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat, activa des de fa dos anys a la ciutat, Gibert ha assegurat que comparteix 'algunes de les seves demandes', tot i que moltes no són de competència municipal. Això sí, la tinenta d'alcaldia s'ha posicionat 'al seu costat' per reivindicar unes pensions dignes que, segons el seu parer, haurien d'estar incloses als pressupostos generals perquè 'és una responsabilitat col·lectiva que aquestes persones puguin fer l'última etapa de la seva vida d'una forma digna.'

I pel que fa a la construcció de la residència pública, una de les principals reivindicacions de la plataforma el projecte de la qual s'ha de redactar aquest any, Gibert ha recordat que tampoc és competència de l'Ajuntament però que faran el possible per 'accelerar el procés'. Això sí, fa la reflexió que la residència 'no cobreix les necessitats completes d'aquesta franja d'edat' i que cal assistir al col·lectiu amb ajudes concretes. El servei d'atenció domiciliària, que augmentarà, és un dels més 'importants i millor valorats', però també s'implementaran aquest any altres projectes, un estudi de prospecció i de detecció de què passa als barris més envellits i l'oficina de drets energètics, per combatre amb ajudes i intervencions a les cases contra la pobresa energètica.


Núria Gibert

Ara ens toca engreixar el múscul de la maquinària per després fer les accions. Amb els recursos que teníem és difícil fer tot el que volem fer. Però la gent gran serà un eix transversal d'aquest mandat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.