Tram final de les obres d'urbanització de Can Borrull

Els treballs, que han d'afavorir la legalitat del barri, s'han endarrerit en diverses ocasions


  • Comparteix:

El paisatge de Can Borrull, a punt de canviar / Foto: Localpres

El paisatge de Can Borrull, a punt de canviar / Foto: Localpres

Les obres perquè el barri de Can Borrull esdevingui legal són a punt d'acabar. S'ha donat a conèixer aquest dijous al consell de barri de les Planes, on s'ha informat que encara queda pendent l'ampliació de dos ponts per poder posar-hi les canalitzacions de serveis. També falta per acabar alguns treballs complementaris en algun carrer i a les zones verdes. Per la part administrativa, pròximament es farà l'aprovació inicial de les modificacions del projecte, que va començar a finals de 2017, per poder liquidar l'obra.

Es veu així llum al final d'un túnel que es va començar a recórrer fa més de 15 anys amb les negociacions i amb unes obres que s'han endarrerit, almenys, en set ocasions. Tot i això, la presidenta del consell de barri, la regidora Alba Gordó, no s'ha aventurat a posar data al final de la urbanització. Emplaça el veïnat a una reunió properament amb els responsables municipals d'Urbanisme per oferir més detalls.

La urbanització ha constat de tres grans intervencions: pacificar el trànsit a la carretera de Vallvidrera i dotar de més seguretat els vianants -amb la instal·lació de voreres-; urbanitzar la zona amb una nova xarxa d'aigües pluvials, una nova canonada d'aigua potable i un nou enllumenat, i la renovació dels semàfors i la reducció del risc d'inundacions amb la construcció d'un mur de formigó a la riera.

El mapa de la por de les Planes
De la mateixa manera que es va fer al centre de Sant Cugat, les marxes exploratòries també han arribat als districtes. En el cas de les Planes es va realitzar un trajecte que va recórrer itineraris del territori i amb què es va detectar una manca d'il·luminació i de presència de seguretat a l'entorn de l'estació d'FGC. La marxa també va determinar una manca de senyalització d'equipaments i punts neuràlgics, de manteniment de l'espai urbà i de la vegetació.

La coberta de l'espai Pere Grau
El temporal Gloria va afectar sobretot l'arbrat de Sant Cugat, però també mobiliari i alguns equipaments. És el cas de l'espai Pere Grau, la coberta del qual va quedar malmesa a causa de la borrasca i va obligar l'Ajuntament a tancar l'espai durant una vintena de dies. Els danys es trobaven fora de garantia, però la companyia que va instal·lar les plaques de la coberta sí que es van comprometre a una garantia de tres anys. Per tant, serà aquesta empresa, B-deckt, qui s'encarregui d'arranjar l'espai. Malgrat que les pistes ja es poden usar amb normalitat, està previst que els treballs durin un mes i mig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.