Primera sortida de Romeva de la presó per treballar tres dies a la setmana

Podrà estar fora de Lledoners durant sis hores


  • Comparteix:

Sortida de Romeva de Lledoners / Foto: ACN

Sortida de Romeva de Lledoners / Foto: ACN

L'exconseller santcugatenc, Raül Romeva, ha sortit aquest dilluns per primera vegada de la presó de Lledoners en aplicació de l'article 100.2 del règim penitenciari, que li premetrà estar fora del centre tres dies a la setmana durant sis hores per treballar. Ho ha fet quan passaven deu minuts de les onze del matí i acompanyat de la seva dona, l'eurodiputada d'ERC Diana Riba, així com d'excompanys de feina del Departament d'Afers Exteriors.

La Junta de Tractament de la presó va acordar la setmana passada que l'exconseller pogués sortir tres dies a la setmana per treballar. Podrà estar fora de la presó sis hores al dia, inclòs el temps de desplaçament.

Romeva treballarà per una associació privada avaluant els avenços dels Acords de Pau de Dayton, que van posar fi a la guerra de Bòsnia, en el 25è aniversari de la seva signatura. També orientarà l'entitat en la tasca de recuperar la memòria de la relació amb els Balcans, especialment entre Catalunya i Bòsnia i Hercegovina, i entre Barcelona i Sarajevo, promovent reflexions, anàlisis, recerques i coneixements sobre els conflictes civils i sobre el paper de la ciutadania i l'acció comunitària en situacions de conflicte o emergència.

En el seu perfil de Twitter, Romeva ha lamentat estar encara sense llibertat, però ha refermat el seu compromís amb el servei als ciutadans.



Fins ara, ja han sortit de la presó per aquest article Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Quim Forn, Carme Forcadell i Dolors Bassa. Aquesta setmana també està previst que surti Oriol Junqueras, que treballarà al campus universitari de Manresa.

Reaccions a la sortida de Romeva
Aquestes són algunes de les reaccions publicades a les xarxes socials com a resposta a aquesta primera sortida de Raül Romeva.














  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.