Llum verda a la reubicació de l'edifici de La Mirada

El ple ha aprovat el canvi, que permetrà que el centre estigui enllestit el 2023


  • Comparteix:

Imatge del projecte del futur edifici de La Mirada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge del projecte del futur edifici de La Mirada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El ple municipal ha donat llum verda a la modificació del PGM necessària per tirar endavant el nou edifici de l'escola La Mirada, que se situarà al barri de Volpelleres i que està previst que estigui enllestit entre finals del 2022 i el setembre del 2023. L'Ajuntament va haver de modificar el planejament i el projecte executiu de construcció perquè la primera ubicació quedava dins de la franja de seguretat de la via del tren de Renfe i no complia amb els requeriments de Protecció Civil. El nou projecte l'ha d'aprovar definitivament la Comissió d'Urbanisme de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el departament de Territori de la Generalitat i, un cop es liciti i s'adjudiqui, està previst que les obres comencin al juliol de l'any que ve.



ESCOLTA-HO

La reubicació implica un desplaçament d'uns 200 metres respecte al primer projecte. Un canvi que suposa un sobrecost però cap canvi en el conveni amb la Generalitat i que separa el nou edifici de l'institut Leonardo da Vinci i farà que s'integri al bosc de Volpelleres, ajuntant dues parcel·les d'uns 4.000 metres quadrats cadascuna per formar-ne una de 8.000 metres quadrats.

Mentrestant, La Mirada se situarà a partir del curs vinent en dos mòduls separats, també al barri de Volpelleres, que donaran lloc a tres línies de primària. L'Ajuntament ha assegurat que consensuarà amb l'escola i les famílies si el canvi de centre es podrà fer a mig curs 2022-2023, en cas que les obres estiguin enllestides.

Es podria haver defensat la ubicació inicial?
L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha defensat la urgència de celebrar el ple d'aquest dijous perquè hi ha 'desenes de famílies que viuen amb angoixa'. Ha estat una reflexió compartida per l'oposició. Tot i això, el regidor de Junts per Sant Cugat Joan Puigdomènech ha qüestionat si el planejament inicial es podria haver defensat. 'Posem una dosi de sentit comú sense posar en risc la ciutadania', ha expressat. Aquesta reflexió l'ha rebutjat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch: 'No acceptem l'argumentació que encara hi havia possibilitats'. 'Ho hem posat tot sobre la taula i se'ns va dir que no es podia mantenir', ha justificat.

Per la seva banda, el grup municipal de Cs ha lamentat la lentitud amb què avança el projecte per a la construcció de l'edifici. El portaveu de la formació taronja, Aldo Ciprian, considera que avui el debat s'hauria de centrar 'en la 13a escola pública de Sant Cugat', no sobre La Mirada. Tot i això, Cs ha votat a favor de l'aprovació per compromís 'amb les famílies del centre'.

L'aprovació inicial de la modificació del planejament ha rebut el vistiplau de tots els regidors. Per la seva banda, el desistiment del planejament anterior ha rebut els vots favorables del govern i Cs, mentre que Junts s'ha abstingut.

Protesta
Un grup de persones ha protestat contra l'afectació que tindrà l'obra al bosc de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia
Un grup de persones ha protestat contra l'afectació que tindrà l'obra al bosc de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

Just quan el ple ha arrencat, un grup de persones ha interromput la sessió per protestar per la reubicació de l'escola, que afectarà uns terrenys on ara hi ha el bosc de Volpelleres. Amb una pancarta amb el lema 'El bosc és vida, aturem la destrucció', han alertat que 'Sant Cugat és una de les ciutats més extenses del país i no pot continuar ampliant-se il·limitadament'. Els manifestants exigeixen 'l'aturada immediata del projecte i que es busqui nou espai'. Tot plegat per 'preservar els pocs espais verds i de bosc que encara queden'.




Mireia Ingla

Que aquest és un repte que assumeixo amb la responsabilitat que implica ser l'alcaldessa d'aquesta ciutat. Perquè en aquest moment hi ha desenes de famílies santcugatenques que viuen amb angoix i negui com el projecte de l'escola encara és molt lluny de ser realitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.