Junts per Sant Cugat demana calendaritzar l'arranjament de la riera de Saladrigues

El grup municipal vol que es reprengui un projecte 'més enllà d'un mandat' i reconeix que no els 'va donar temps'


  • Comparteix:

Carmela Fortuny i Cristina Paraira, de Junts per Sant Cugat, en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Carmela Fortuny i Cristina Paraira, de Junts per Sant Cugat, en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat posarà sobre la taula de nou el projecte d'arranjament de la riera de Saladrigues i el torrent de Buscarons, a la Floresta. Des del grup municipal reconeixen la 'complexitat' del projecte, que implica un pressupost de més de 8 milions d'euros i que els va impedir, quan eren al govern, enllestir-lo. Això sí, asseguren que 'hi ha molta feina' avançada i que han arribat a un acord amb l'actual equip de govern perquè la moció tiri endavant al ple de dilluns que ve i es calendaritzi l'execució dels treballs.

A inicis del mandat anterior, el setembre del 2015, el ple municipal ja va aprovar per unanimitat aquest projecte a proposta d'ICV-EUiA. La regidora de Junts, Cristina Paraira, ha explicat la cronologia del projecte d'arranjament i les seves 'complexitats', amb discrepàncies entre l'Ajuntament i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). La regidora ha assegurat que entén 'la inquietud i el neguit dels veïns', que ha sorgit 'en nombroses ocasions' al consell de barri de la Floresta.

A més d'aquesta calendarització, el text contempla que s'inclogui, 'en l'exercici o exercicis que pertoqui', les corresponents partides pressupostàries per dur-lo a terme. En aquest sentit, des de Junts afirmen que el govern actual demanarà, també, finançament a administracions supramunicipals.

Les peticions dels pensionistes amb una moció institucional
Junts per Sant Cugat ha aprofitat també per presentar la moció institucional que la Plataforma de Pensionistes presenta perquè les persones amb menys recursos estiguin exemptes d'IRPF amb les ajudes que reben. La plataforma tenia la intenció de presentar el text a l'últim ple, al febrer, però per qüestions administratives no va arribar a temps. Des de Sant Cugat s'emmirallaran en l'Ajuntament de Màlaga, que ofereix ajudes pel pagament de l'Impost de Béns Immobles (IBI) a persones residents al municipi 'en especial situació de necessitat'. Per tant, el consistori santcugatenc sol·licitarà a tots els partits amb representació al Parlament i al Congrés que s'impulsin 'les modificacions legals necessàries per equiparar el mateix reconeixement del dret de família nombrosa i monoparental en l'àmbit autonòmic, a totes les famílies amb situació d'ajuda'.


Cristina Paraira

S'ha de continuar amb aquest projecte, perquè el problema continua existint. No estem dient que es faci demà, però sí que es calendaritzi. A nosaltres no ens va donar temps degut a la complexitat del projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.