ERC reitera la necessitat d'acabar amb les discrepàncies pel conveni econòmic i arribar a un acord


  • Comparteix:

El sotspresident d'ERC afirma que no volen capitalitzar el procés però que són el millor partit per arbitrar-lo

El sotspresident d'ERC afirma que no volen capitalitzar el procés però que són el millor partit per arbitrar-lo

ERC ha reiterat la necessitat que Ajuntament i EMD arribin a un acord sobre el conveni econòmic de Valldoreix en el termini d'un mes. Des d'aquesta formació asseguren que no volen prendre el protagonisme als respectius responsables d'aquestes negociacions però que la seva responsabilitat a les dues administracions els obliga a vetllar pels interessos dels ciutadans i a intentar fer d''àrbits' en aquest conflicte.

Davant les diverses reaccions que ha generat l'anunci d'una 'data límit' per part d'ERC per tal que s'arribi a un acord sobre el conveni econòmic de Valldoreix i sobre el deute històric que té Sant Cugat amb l'EMD, ERC ha volgut aclarir que la seva voluntat no és la de liderar les negociacions en el sentit d'agafar el protagonisme, sinó demanar que s'arribi a una entesa d'una vegada per totes.

En declaracions al magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora, el vicepresident d'ERC i vocal a Valldoreix, Narcís Clavell, ha reiterat que ERC és l'única formació que té la capacitat d'arbitrar les negociacions, però que això en cap cas s'ha d'entendre com una voluntat de capitalitzar les converses ni de posar-hi més pressió. Tot i això, Clavell ha afegit que la seva responsabilitat com a integrants dels dos equips de govern els porta a intentar 'forçar' una solució d'un conflicte que fa massa temps que s'arrossega i en el qual totes dues administracions hi tenen part de responsabilitat.

Narcís Clavell

No volem liderar res, només conduir les aigües a la seva llera perquè s'arribi a una entesa. Cap partit més té l'oportunitat de fer-ho ara mateix com ERC.


El republicà ha assegurat que les seves declaracions no són fruit ni de la tensió ni del nerviosisme, i ha afegit que l'únic que volen és ajudar a facilitar les coses, si és possible. És per això que ha reiterat la demanda de poder ser presents en les negociacions tant en una administració com en l'altra. Només d'aquesta manera, diu Clavell, ERC podrà valorar l'actuació tant de l'Ajuntament com de l'EMD i, en cas que no s'assoleixi aquest acord, prendre les seves mesures.

Narcís Clavell

Si no s'arriba a un acord, hi ha la possibilitat de sortir d'una adminsitració o de l'altra, de les dues o de cap.El que fem és demanar que s'arribi a un acord, fa molts anys que no n'hi ha.


Des d'ERC han remarcat també que en cap moment han actuat amb manca de congruència i han aclarit que, si van votar en contra de les al·legacions presentades per l'EMD al pressupost municipal, no va ser per pensar que no eren raonades, sinó perquè tampoc hagués estat lògic tenint en compte que ells mateixos han donat suport a aquest pressupost de Sant Cugat.

El que fa falta, diuen, és resoldre finalment el conflicte, descongelar la partida per Valldoreix i establir un nou marc de conveni econòmic entre les dues administracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.