Cs proposa microcrèdits per a autònoms i empreses i una cerimònia per les víctimes de la Covid-19

El grup municipal també exigeix que l'Ajuntament aconsegueixi tests per a tots els treballadors municipals que tornen a treballar


Temes relacionats

Les 60 mesures econòmiques de l'Ajuntament de Sant Cugat per fer front a la crisi del coronavirus, desgranades (24/abr/20)

Fórmules i mesures dels grups municipals per afrontar la crisi sanitària, social i econòmica de la Covid-19 (20/abr/20)


  • Comparteix:

Els tres regidors de Cs de Sant Cugat en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Els tres regidors de Cs de Sant Cugat en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Una línia de microcrèdits sense interès de dos milions d'euros per a què les petites empreses i els autònoms tinguin liquiditat i una cerimònia simbòlica de comiat i reconeixement a totes les víctimes de la Covid-19 de Sant Cugat són les principals mesures que Cs proposa en referència a la crisi del coronavirus. El grup municipal assegura que està en contacte permanent i farà seguiment de les mesures preses per l'equip de govern per fer front a la crisi del coronavirus i que en facilitarà la seva posada en marxa 'per lleialtat institucional', tot i que també reclama consens amb l'oposició.

També demanen un canal d'actualització directa d'informació per a la ciutadania. El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha afirmat que des del partit consideraven 'el moment més adequat' per fer aquestes propostes a l'equip de govern que és qui ha de decidir si les porta a terme o no. Ciprian també ha explicat que les propostes 'han de ser flexibles' perquè estem en un context 'de canvi constant' i que 'quan abans tinguem resposta' per part de l'administració 'abans veurem la sortida de la crisi'.

Cerimònia de comiat a les víctimes de la Covid-19
Cs proposarà a través d'una moció que vol que esdevingui institucional que l'Ajuntament faci una cerimònia de comiat en homenatge a totes les víctimes de la Covid-19 de la ciutat o que hagin mort a l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC). El grup pretén que la resta de representants polítics s'hi sumin i es pugui fer 'com més aviat millor' i complint amb totes les mesures de seguretat un comiat en un espai obert i públic, com 'un dels primers actes de ciutat'.

Línia de microcrèdits per a autònoms i petites empreses
D'altra banda, el partit taronja considera que moltes de les mesures que l'equip de govern va anunciar per fer front a la crisi són 'poc concretes' i és per això que també proposen obrir una línia d'ajuts en forma de microcrocrèdits a interès 0 per a què els autònoms i les petites empreses disposin de liquiditat. Els diners, que Cs proposa que siguin dos milions d'euros, sortirien del romanent de tresoreria i, per tant, no afectarien al pressupost d'aquest any, que encara s'ha d'aprovar. La intenció del partit és que aquesta mesura estigui consensuada amb l'equip de govern i amb els tècnics municipals, en referència la quantitat, a qui se'n podria acollir i a com es tiraria endavant. L'objectiu és que la recuperació econòmica sigui plena un cop es pugui tornar a la normalitat i, en aquest sentit, Cs també demana condonar o, en tot cas, una demora dels pagaments d'alguns impostos durant aquest període.

Consideren adequades les comissions específiques extraordinàries per tractar la crisi de la Covid-19 però, a més, demanen que es posin en pràctica 'mesures urgents' perquè, en molts casos, 's'ha d'actuar ja'.


Aldo Ciprian

Donem aquestes propostes a l'equip i són ells qui ha de decidir si volen fer-les o no. No presentarem mocions per retardar la resposta de la ciutat. Nosaltres som lleials a la nostra ciutat i hem de respondre a les necessitats de cada moment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.