ICV demana mesures urgents per reduir la generació de residus i potenciar el reciclatge


  • Comparteix:

Els ecosocialistes qualifiquen de 'cortina de fum' les mesures anunciades per l'equip de govern

Els ecosocialistes qualifiquen de 'cortina de fum' les mesures anunciades per l'equip de govern

ICV-EA demana la convocatòria urgent de la Mesa de Residus, amb presència de tots els agents socials, per aconseguir que Sant Cugat deixi de ser el municipi líder en generació de residus a Catalunya. Els ecosocialistes qualifiquen de 'cortines de fum' les promeses de l'equip de govern d'acabar de consolidar en dos anys la separació de la brossa orgànica a tot el municipi i demanen que el debat econòmic sobre la taxa de residus no eclipsi l'obligació municipal de fer una bona gestió dels mateixos.

ICV ha denunciat que la nostra ciutat està a la cua dels municipis que actualment fan recollida de la fracció orgànica, ja que només aonsegueix recollir un 8,3% del total de la brossa orgànica que genera. Segons dades de l'Agència de Residus de Catalunya corresponents al 2003, Sant Cugat encara està molt lluny d'altres municipis com Rubí, que recull el 26,7% de la brossa orgànica, El Prat del Llobregat, que separa el 35%, o Molins de Rei, que supera el 40% de recollida selectiva de la fracció orgànica.

Per tot això, ICV demana una reunió 'urgent' de la Mesa de Residus, amb la presència de les entitats i els representants del comerç i el teixit empresarial, per tractar de resoldre aquest tema, A més, la formació ecosocialista considera 'poc creïbles' les promeses de l'equip de govern, que ha anunciat que aquest any s'intensificarà la recollida de la fracció orgànica al centre i el 2006 als districtes. El portaveu d'ICV, Xavier Boix, assegura que després de tants anys d'incompliments, aquest anunci no és més que una 'cortina de fum'.

Xavier Boix

Són falses promeses, cortines de fum. Hi ha una manca de credibilitat. L'experiència dels darrers anys és decebedora. Jo sento vergonya pel paper de Sant Cugat en el tema dels residus.


Boix assegura, a més, que l'equip de govern només s'ha plantejat el problema dels residus des d'un punt de vista financer, quan ha pres consciència de l'elevat cost de la gestió i eliminació de la brossa. Per això, el portaveu ecosocialista demana que el debat sobre la possible reimplantació de la taxa de residus se separi de la necessitat de realitzar una bona gestió de la brossa.

Xavier Boix

A l'equip de govern només li han importat els residus a l'hora de plantejar el cost econòmic. En algun moment haurem de discutir sobre la taxa de residus i la fiscalitat ecològica, però és un tema diferenciat.


ICV considera que l'equip de govern ha de ser valent i tenir voluntat política per aplicar intensament polítiques de residus sostenibles. Mentrestant, els ecosocialistes consideren que no és un bon símptoma el fet que els residus depenguin de l'àrea de Serveis Urbans de l'Ajuntament, i no de Medi Ambient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.