Llorente: 'El contracte de la grua es va demorar perquè no es va fer una bona previsió'

La tinenta d'alcaldia de Transparència i Bon Govern carrega contra el govern anterior pels serveis sense contracte


  • Comparteix:

La tinenta d'alcaldia de Transparència i Bon Govern, Lourdes Llorente / Foto: Localpres

La tinenta d'alcaldia de Transparència i Bon Govern, Lourdes Llorente / Foto: Localpres

La tinenta d'alcaldia de Transparència i Bon Govern, Lourdes Llorente, atribueix el fet que el servei de grua municipal es presti sense contracte des del 31 de març de 2016 a què no es va fer 'una bona previsió'. La cupaire carrega així contra el govern anterior i rebutja l'afirmació de Junts per Sant Cugat que diu que el tripartit 'posa l'esforç en destruir' la tasca de l'executiu anterior. 'Nosaltres no volem erosionar; s'erosionen ells sol', considera Llorente.

Llorente creu que la situació de les irregularitats pot haver generat malentesos. Per això, ha volgut deixar clar que 'ningú, cap polític, s'ha ficat a la butxaca' diners arran d'aquesta situació.

Ara bé, la tinenta d'alcaldia ha insistit que la gestió del pla anterior no va ser bona: 'A qualsevol administració li pot caducar un contracte per qüestions administratives i passen uns dies que no permeten encadenar un contracte amb un altre', explica. 'Aquí ens hem trobat molts contractes caducats, alguns molt importants, com el de la neteja d'edificis'.

Llorente carrega frontalment contra Junts: 'Si algú considera que fer una bona gestió és tenir un servei sense contracte durant més de tres anys és que tenim diferents conceptes del que és fer una bona gestió'. La tinenta d'alcaldia retreu que Junts hagi tret pit (ho atribueix al regidor Carles Brugarolas) de ser 'grans gestors' i d'haver deixat 'l'Ajuntament millor gestionat i més transparent de Catalunya'.

'Servicios varios en (B)'
La tinenta d'alcaldia ha fet aquestes declaracions a Cugat Mèdia després que aquest dimarts l'Ajuntament lliurés a la Fiscalia documentació en paper sobre la prestació del servei de grua municipal. Actualment el govern treballa per a la municipalització d'aquest servei i, per fer-ho, va requerir informació a l'empresa concessionària, Gruas Pablo, sobre el cost del servei. L'Ajuntament assegura que la companyia va enviar una documentació on apareixia l'expressió 'Servicios varios en (B)'. Després de demanar explicacions i que no fossin 'clarificadores', el govern ha lliurat també aquest material a la Fiscalia.

Municipalització de serveis
La internalització del servei de grua no és l'única en la qual el govern treballa. El tripartit està treballant per a la municipalització del servei d'abastament d'aigua i també per al de neteja d'edificis públics, ara gestionat per Clece. En aquesta últim cas el servei també s'està prestant sense contracte, ja que va caducar el 4 de febrer de 2019. Es tracta d'un cas particular que no ha arribat a la Fiscalia, ja que la investigació d'aquesta gira al voltant d'un informe de l'interventor sobre els comptes de 2018.


Lourdes Llorente

No s'estava fent una bona gestió. Si algú considera que tenir durant més de tres anys un servei sense contracte és fer una bona gestió és que no tenim el mateix concepte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.