Sant Cugat es dota d'un nou pla de prevenció d'incendis forestals pel període 2020-2025

El document recull previsions i mesures per reduir les causes dels incendis, limitar els efectes i facilitar-ne l'extinció


Temes relacionats

Així serà l'ordenança d'una zona de baixes emissions a Sant Cugat (18/mai/20)

L'Ajuntament de Sant Cugat estudiarà com recuperar els diners del 'Cas Palau' (18/mai/20)

1,4 milions d'euros del romanent de l'Ajuntament de Sant Cugat per reactivar obres i projectes aturats (18/mai/20)


  • Comparteix:

Sant Cugat actualitza el pla de prevenció d'incendis forestals / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat actualitza el pla de prevenció d'incendis forestals / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ha adoptat un nou pla de prevenció d'incendis forestals (PPI) fins al 2025. El ple municipal d'aquest dilluns ha aprovat per unanimitat l'actualització del document per als propers cinc anys, el qual posa èmfasi en l'adequació dels camins i punts d'aigua, principalment, de la banda santcugatenca del Parc de Collserola, una de les zones amb risc d'incendi més elevat del municipi. El PPI, redactat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l'Ajuntament i els Agents de Defensa Forestal (ADF) de la ciutat, conté les previsions i mesures que cal prendre per reduir les causes dels incendis, limitar els seus efectes i facilitar-ne l'extinció.

ESCOLTA-HO

El regidor de Junts per Sant Cugat, Joan Puigdomènech, ha agraït a la Diputació de Barcelona la redacció d'aquest pla de prevenció d'incendis forestals i ha remarcat la importància de reservar 'fons necessaris' per executar-lo, tant en els pressupostos anuals de l'Ajuntament com de la Diputació. Puigdomènech també ha demanat que es doni 'suport logístic i de material' i donar suport a les 'accions continuades' dels voluntaris de l'ADF.

En aquest sentit, la comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, ha donat la raó al regidor de Junts i ha afirmat que cal 'posar en valor' la tasca de l'ADF i, per això, ha assegurat que treballen plegats 'per garantir una millora substancial' del material del qual disposen. A més, Gordó, ha especificat que el consistori ja està 'en procés per fer front a les despeses d'aquest pla' i que són conscients que encarà caldrà dedicar més recursos a causa dels danys que han patit els boscos de la ciutat a causa de les pluges dels darrers mesos.

El novembre de 2019 es va revisar i actualitzar el darrer PPI de Sant Cugat, redactat el 2014. El nou pla serà vigent fins al 22 de novembre de 2025. El document presenta les previsions i mesures a través d'informació escrita (fitxes descriptives d'actuacions i inversions) i informació gràfica (mapa).




Joan Puigdomènech

És de justícia i bo de recordar que aquest pla demana el suport de les accions continuades dels voluntaris de la nostra ADF que, sovint, necessita suport logístic i de material.

Alba Gordó

Estem treballant amb ells per intentar garantir una millora substancial del material que disposen. Això acaba sent una cosa a favor d'aquesta lluita contra els incendis que cada vegada sembla que seran més violents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.