Pere Soler ha presentat els pressupostos a la ciutadania a través de l'audiència pública

Mira-sol, Valldoreix, plusvàlua, gent gran i el covid 19, protagonistes de l'audiència pública


Temes relacionats

12,6 milions en inversions 'realistes' per millorar Sant Cugat ( 3/jun/20)

El primer pressupost del tripartit de Sant Cugat: 149 milions i un increment del 22% en el capítol d'inversions ( 1/jun/20)


  • Comparteix:

El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, ha presentat aquest dimarts els pressupostos a la ciutadania en audiència pública. Cinc persones han fet arribar diferents preguntes relacionades amb Mira-sol, l'Avinguda Baixador, l'import de plusvàlua, els pensionistes i les mesures derivades del covid19. El pressupost és de 149.161.482 euros i suposa un increment del 12,89% respecte als últims del darrer mandat. En el capítol d'inversions, el govern reserva 12,76 milions (un 22% més que l'any passat) a obres i treballs que contribueixin en la millora de la ciutat, així com a la reactivació econòmica després de l'aturada per la crisi de la Covid-19. Els nous comptes, hauran de rebre la validació del ple dilluns vinent en una sessió extraordinària.



Xavier Barbany de l'Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol: Quines inversions hi ha previstes fer en infraestructures i equipaments a Mira-sol?

Són inversions vives les que es faran. Aquest any pressupostarem allò que poguem executar. Els compromisos adquirits pels anteriors governs continuen vius i volen fer revisió de projectes anteriors i veure quins són de present. Tenim tres grans partides per a Mira-sol com són els arranjaments del vestidors del camp de futbol i del casal cultural i la construcció del complex aqüàtic.

Sergi López de l'Associació de Veïns de l'Avinguda Baixador: S'ha disposat d'una partida per a la urbanització de l'avinguda Baixador? Si és que no, per què?

L'Avinguda Baixador de Mira-sol /Valldoreix és un projecte prou interessant i amb una gran participació ciutadana. Hi ha un projecte que lidera Serveis Urbans de l'Ajuntament en contacte amb responsables de l'EMD de Valldoreix. Són obres menors que ha d'executar l'Ajuntament de Sant Cugat. Estem valorant les aportacions de l'EMD i quan Valldoreix tingui la feina feta mirarem de tancar un acord amb Sant Cugat per tirar endavant el projecte. De moment no s'ha presentrant cap partida en aquest projecte. Sant cugat i EMD estan en contacte. Lamentem que hi hagi danys colaterals per aquest fet com la suspensió de llicències d'obres a cases particulars. Es l'EMD qui ha d'avançar en aquest cas.

Antonio Squire: Hi ha una partida per a la devolució de l'impost de plusvàlua indegudament cobrat?

No perquè és una situació particular. No hem previst cap partida específica per a la devolució de la plusvàlua. És una situació judicial i aquells propietaris que han de vendre pel preu més baix del que van comprar. És una situació particular i hi ha pocs expedients sobre la taula. Mirarem cas a cas quan hi hagi una sentència judicial ferma i complirem el que digui.

Plataforma de Pensionistes: Què han previst fer per a la gent gran en aquests pressupostos?

Els pensionistes són ciutadans amb una àmplia gama de serveis. No per ser pensionistes hi ha cap discriminació positiva ni negativa. Afavorim aquells que menys tenen, gent gran o rendes més baixes. Hi ha una sèrie de partides destinades a la gent gran com són les activitats dels casals, reducció de preus als serveis de transports urbans amb import més econòmic. També hi ha programes que potencien des de Serveis Socials d'acompanyament a persones o reducció d'impostos.
La plataforma de pensionistes ha fet una bona feina durant el 2019 i durant l'emergència de la pandèmia s'ha treballat amb el voluntariat per a l'ajuda a la gent gran.

Quines mesures té previst adoptar l'Ajuntament amb el covid19?

Hem consensuat una seixantena de mesures entre agents socio-econòmics i els diferents partits polítics tant si tenen representació a l'equip de govern com els que no en formen part. Teníem uns 7 milions de pressupost inicial però molt possiblement aribarem als 10. Farem tot el que sigui possible i aquesta és la intenció del govern encapçalat per l'alcaldessa, Mireia Ingla. Volem donar suport al comerç, a les PIME, a l'habitatge i a l'educació. L'eslògan dels pressupostos és una ciutat endavant i jo afegiria un altre, que ningú es quedi enrere.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.