'Euro-convergents pel no' es dissol dues setmanes abans del Consell Nacional per obrir un 'període de reflexió'


  • Comparteix:

El santcugatenc Jordi Puigneró és el portaveu d'aquesta plataforma

El santcugatenc Jordi Puigneró és el portaveu d'aquesta plataforma

'Euro-convergents pel no', el col·lectiu engegat per militants de base de Convergència Democràtica de Catalunya que s'oposa a la Constitució Europea, ha decidit acabar amb les seves activitats des d'aquest divendres a la mitjanit. Amb aquesta decisió, el col·lectiu pretén obrir una setmana de reflexió abans del Consell Nacional del proper dia 15 en el que el partit nacionalista haurà de decidir la seva posició final davant del referèndum.

'Euro-convergents pel no' s'ha dissolt com a col·lectiu una setmana abans que el Consell Nacional de Convergència Democràtica del proper 15 de gener decideixi la posició del partit davant del proper referèndum sobre la Constitució Europea. Per al santcugatenc Jordi Puigneró, portaveu de la plataforma, el motiu principal per acabar amb la campanya en contra de la Carta Magna és el fet que la feina per la qual es va crear el col·lectiu, promoure el debat intern, ja s'ha assolit, i ara només queda esperar la decisió final.

Puigneró ha volgut deixar clar que per coherència política si el partit finalment decideix apostar pel 'sí' a la Constitució, 'Euro-convergents pel no' mantindrà la seva posició i no en farà campanya.

Jordi Puigneró

Tenim molt clar que per coherència no podem fer campanya pel 'sí'


En total han estat quatre mesos de treball des de que el passat mes de setembre naixia la plataforma, i set des del Congrés de juliol en el que el mateix Puigneró va proposar aclarir el posicionament del partit a través d'un Congrés Extraordinari. Des del col·lectiu han valorat tot aquest treball molt positivament perquè ha provocat un intens debat tant dins del partit com a la societat, i perquè ha aconseguit modificar l'actitud del govern central. Escoltem Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

Si nosaltres no haguessim aixecat aquesta bandera al Congrés de juliol tinc els dubtes de si el govern espanyol hauria fet tot el que ha fet, tot i que no sigui massa


Per últim Puigneró ha remarcat que espera que les declaracions d'Artur Mas aquesta setmana en les que apostava per un 'sí' crític a la Constitució Europea, no influenciïn al Consell Nacional tot i que es tracti del Secretari General de la formació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.