Junts per Sant Cugat portarà al ple ajudes a empreses, l'oci per a joves i la reobertura escolar

El grup municipal presenta tres mocions al ple municipal de juny, totes relacionades amb la sortida de la crisi de la Covid-19


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de regidors de Junts per Sant Cugat / Foto: Junts per Sant Cugat

Imatge d'arxiu de regidors de Junts per Sant Cugat / Foto: Junts per Sant Cugat

La gestió de la reobertura escolar a la ciutat, alternatives segures d'oci per a joves i el procés ajudes per a empreses. Junts per Sant Cugat presenta tres mocions al ple municipal, totes tres relacionades d'alguna manera amb la sortida de la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19.

La reobertura escolar
El grup municipal proposarà que l'Ajuntament reverteixi 'els costos socials i educatius del tancament escolar que penalitzen especialment l'alumnat més vulnerable'. De fet, el text preveu 'reclamar al departament d'Educació que reforci la coordinació amb el món local en la planificació' del procés de tornada a l'escola i que 'estableixi les mesures de compensació econòmica als ajuntaments' per fer front als sobrecostos que deriven de les seves instruccions. La intenció és desenvolupar plans locals i comarcals que tinguin en compte les peculiaritats i necessitats de cada municipi. En aquest sentit, demanen que la reobertura es consensui amb la comunitat educativa, que es vetlli per la salut de tots els seus membres i que es faciliti 'la màxima presencialitat en totes les etapes educatives' per a una millor conciliació familiar.

Alternatives d'oci per a joves
Junts per Sant Cugat demana que l'Ajuntament 'afavoreixi' les propostes tant del sector de l'oci com del teixit associatiu de la ciutat per a què els i les joves tinguin una oferta 'que garanteixi no únicament el seu gaudi, sinó també la seva seguretat en tots els sentits', tenint en compte 'les evidents actuals limitacions' en aquesta oferta. Precisament, en aquest moment de crisi sanitària, el principal grup de l'oposició considera que s'hauria 'd'aprofitar aquesta oportunitat' per millorar 'tots aquells aspectes relatius a l'ordenació dels espais, la seguretat i el civisme', mirant de 'conciliar les necessitats i interessos dels usuaris, les entitats i les empreses'. Des del grup expliquen que estan treballant amb Cs per presentar un text conjunt en aquest sentit.

'Que cap empresa tanqui'
Finalment, el grup també demana que el govern 'abandoni la limitació autoimposada de ser només 'complementari' de les mesures que adopten altres administracions', pel que fa a les ajudes a empreses, comerços, bars i restaurants i entitats. Amb l'objectiu que 'cap empresa tanqui', demanen que 'vagi molt més enllà de l'aplicació de mesures essencialment pal·liatives i passi a ser decididament proactiu'. A més, la moció també planteja que l'Ajuntament posi en marxa 'una política que redundi en un repartiment sostenible dels costos d'aquesta crisi de manera que no siguin només els vulnerables i l'administració qui els suportin', i 'els més benestants (bancs, grans empreses subministradores, grans propietaris...)' aportin en la mesura de les seves capacitats. Aquesta intencionalitat s'haurà de treballar a les comissions especials informatives per la crisi de la Covid-19 per generar mesures concretes per donar 'una resposta àgil i efectiva' a la situació actual.


Carmela Fortuny

S'ha de comptar amb el sector d'oci, amb el professional i també amb l'associatiu, per trobar una oferta adequada i amb seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.