L'Ajuntament crearà una taula de diàleg amb tots els agents implicats per abordar el Tribut Metropolità

La CUP-PC es desmarca d'ERC-MES i del PSC i dona suport a tres acords d'una moció de la Plataforma No TM vehiculada per Cs


  • Comparteix:

El Tribut Metropolità és un impost que recapta l'Àrea Metropolitana de Barcelona / Foto: Cugat Mèdia

El Tribut Metropolità és un impost que recapta l'Àrea Metropolitana de Barcelona / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament crearà una taula de diàleg per 'trobar solucions consensuades sobre el Tribut Metropolità' en la qual participaran tots els grups municipals i la Plataforma No Tribut TM Sant Cugat. El text posa de manifest 'el dèficit en la relació informativa' a l'hora d'explicar els detalls d'aquest impost de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i també exigeix 'un pla d'inversions' per conèixer a què es destina la recaptació. La moció és original de la Plataforma No Tribut TM Sant Cugat i l'ha portat al ple Cs. La CUP-PC ha sol·licitat votar per separat tres dels nous acords que contenia el text i hi ha votat a favor, fet que ha propiciat l'aprovació d'aquestes tres mesures. Cs i Junts han votat a favor de tot el text, mentre que ERC-MES i el PSC han votat en contra de tots els acords.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Amb aquesta moció, el debat del Tribut Metropolità ha tornat una vegada més al ple municipal. El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, i el regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas han insistit que l'esborrany de l'ordenança que regula l'impost presenta 'defectes tècnics'. En paraules de Brugarolas, 'és inherentment inequitatiu'. En el repàs dels acords de la moció, Ciprian ha posat sobre la taula la voluntat de la Plataforma No TM perquè es mantingui la presentació del contenciós-administratiu que va engegar el govern anterior de Junts.

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha demanat la retirada de la moció. Com que no s'ha concedit el prec, ha reclamat la votació per separat dels acords. 'És una qüestió molt polièdrica; la moció recull moltes coses i en algunes hi estem molt d'acord i en altres molt en desacord', ha argumentat. Amb el vot favorable dels cupaires i la negativa de republicans i socialistes s'ha trencat la unitat de vots dels tres grups de l'equip de govern. Tot i això, des de l'executiu, malgrat afrontar els posicionaments per separat, han subratllat que es mantenen units per 'afrontar el repte'.

Per part de la resta de socis de govern, el portaveu d'ERC-MES, Francesc Duch, ha qualificat la moció de 'populista i oportunista' i ha recordat que el tribut metropolità no és municipal, sinó supramunicipal, i que no té res a veure amb el cobrament de l'IBI. També han criticat el text el primer tinent d'alcaldia, el socialista Pere Soler, i l'alcaldessa, Mireia Ingla, que han lamentat no haver tingut prou marge per presentar esmenes a la moció. Soler, a més, ha assegurat que darrere de la Plataforma No TM hi ha Cs, fet que la formació taronja ha rebutjat.




Aldo Ciprian

Crec que l'argumentació està molt clara i es pot afegir poc més. Cs sempre ha estat en contra de l'impost, que grava els propietaris seguns uns paràmetres injustos. Només hi ha voluntat recaptatòria.

Núria Gibert

Hi ha moltes coses que podríem subscriure i hi ha altres que no. Això ens deixa en una situació extranya perquè volem que els conceptes quedin el més clars possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.