El govern tomba la moció de Junts per Sant Cugat de suport a empreses i demana 'sumar esforços'

Amb el lema 'que cap empresa tanqui', Junts exigeix treballar per 'mantenir viu' el teixit econòmic i no 'haver-lo de crear de zero'


Temes relacionats

El servei d'assessorament econòmic de l'Ajuntament triplica les atencions durant la Covid-19 (16/jun/20)

Sant Cugat engega una campanya 'de la mà de tothom' per revitalitzar el comerç i l'economia local (11/jun/20)

Dues de cada 10 empreses de Sant Cugat han deixat de facturar des de l'inici del confinament (15/mai/20)

Junts proposa 'un gran pacte' amb tot el teixit econòmic de Sant Cugat per donar resposta a la crisi del coronavirus ( 1/abr/20)


  • Comparteix:

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny, i el regidor Carles Brugarolas / Foto: Cugat Mèdia

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny, i el regidor Carles Brugarolas / Foto: Cugat Mèdia

El govern ha desestimat el text de Junts per Sant Cugat en què, el principal partit de l'oposició, exigia 'mesures proactives' per 'mantenir viu' el teixit econòmic de la ciutat. Des de l'executiu asseguren que ja implementen mesures en aquest sentit des de l'inici de la crisi consensuades amb el sector i demanen al grup municipal que 'sumin' i facin 'propostes realistes, sensates i viables' en el marc de les comissions informatives especials per fer front a la crisi de la Covid-19.

ESCOLTA-HO

El regidor de Junts Carles Brugarolas explica que han trobat a faltar 'des del primer moment' que es treballés 'per la salvació i la persistència del teixit empresarial'. Brugarolas argumenta que 'és molt més barat mantenir-lo viu que haver-lo de crear de nou', per una recuperació 'ràpida i plena'. Des del grup municipal asseguren que el govern 's'autoimposa limitacions' per tirar endavant 'mesures complementàries' i 'paliatives', més que proactives.

I precisament és aquest 'esperit' de la moció, segons explica la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica i Comerç, Elena Vila, el que divergeix amb el govern. Vila afirma que la proposta li 'sap greu', que podria 'compartir moltes reflexions del plantejament', però que 'no és cert' que només s'hagin dut a terme polítiques paliatives. La tinenta d'alcaldia ha repassat les mesures que ja s'implementen en aquest sentit i ha argumentat que 'no farem promeses que no puguem complir', en relació a les competències municipals i a les 'limitacions jurídiques' de l'administració local. Vila ha emplaçat a tenir el debat a les comissions informatives especials per afrontar la crisi i ha assegurat que estan 'treballant a màxims' i ho seguiran fent.

Brugarolas ha contestat que les mesures que sorgeixin d'aquestes taules es podran començar a aplicar a la tardor i que ja 'arribarem tard'. Poden servir per 'recuperar-nos' però no 'per evitar la caiguda', ha assegurat el regidor, que ha definit aquest plantejament com un 'error polític gravíssim'. Des de Cs han donat suport a la moció i han demanat 'certeses i accions correctores' per combatre la crisi econòmica derivada de la pandèmia.




Carles Brugarolas

Tenim un calendari, però posem-nos a treballar ja, perquè el temps passa. I les comissions informatives especials generaran mesures que es començaran a implantar al setembre-octubre, i ens situem en el marc de recuperar-nos, però no d'evitar la caiguda. I aquest és l'error polític gravíssim.

Elena Vila

28 mesures de xoc ja implementades per a la reactivació econòmica i, precisament, perquè cap empresa tanqui, sense comptar amb les mesures fiscals, amb l'ajornament de taxes, tributs i impostos. No són mesures paliatives, que també, sinó proactives i consensuades amb el teixit econòmic i comercial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.