Un centenar de veïns de la Floresta i les Planes exigeix al ple la reobertura dels consultoris dels barris

Veïns dels barris afectats demanen a l'Ajuntament que defensi la necessitat d'aquests serveis davant de Salut


Temes relacionats

Veïns de la Floresta i les Planes es mobilitzen per exigir la reobertura dels seus centres sanitaris (13/jun/20)

Malestar veïnal per la no reobertura dels consultoris de les Planes i la Floresta (11/jun/20)


  • Comparteix:

Un centenar de veïns i veïnes de la Floresta i les Planes s'ha concentrat aquest dilluns davant de l'Ajuntament per traslladar al consistori la seva protesta contra el tancament dels centres sanitaris dels barris. Aprofitant la sessió ordinària del ple municipal de juny, els manifestants han exigit a l'Ajuntament que 'mogui fils' per defensar davant de Salut la necessitat de la reobertura dels consultoris, que està previst que no s'obrin, com a mínim, fins a finals de setembre. La protesta ha centrat l'audiència pública del ple, la primera després de l'inici de la crisi sanitària en què s'ha permès l'entrada de públic a l'Ajuntament.

ESCOLTA-HO

Protestes pel tancament dels consultoris de la Floresta i de les Planes
Per qüestions d'aforament, només ha pogut entrar-hi una trentena de persones, però la resta s'ha manifestat des de fora. Sobre aquesta qüestió ha preguntat Jesús Ángel Prieto (00'), que ha reclamat un reforç de l'atenció primària i ha preguntat quins són els motius de Salut per mantenir els centres tancats. La regidora de Salut, Gemma Aristoy, ha explicat (1'50") que ja van demanar als CAP que reconsideressin la decisió de mantenir tancats els consultoris que és, ha assegurat, una indicació del departament de Salut.

Aristoy ha confirmat que no es reobriran fins a finals de setembre i que encara hi ha moltes baixes i personal sanitari repartit en diversos centres. La intenció és evitar un col·lapse i estar preparats per si hi hagués un rebrot a la tardor. Això sí, des del consistori expliquen que estan 'procurant gestionar amb els recursos de què disposem' l'atenció a totes les persones afectades. Han proposat que puguin anar al CAP de La Mina, on s'hi pot arribar amb transport públic, també modificar la línia 3 per garantir-hi l'accés i fins i tot s'han plantejat l'opció del transport a demanda.

La regidora s'ha posat a disposició dels consells de barri per treballar en iniciatives i seguir l'evolució de la problemàtica. Prieto ha demanat que l'Ajuntament defensi una sanitat pública forta i, en aquest sentit, el membre de la plataforma creada recentment en defensa dels consultoris de la Floresta i de les Planes, Marià Jornet (20'40"), ha exigit el compromís de l'equip de govern perquè reclami aquesta reobertura a la Generalitat. La regidora (22'00") ha assegurat que demanaran una reunió amb el departament de Salut.

Imatge de la concentració davant de l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia
Imatge de la concentració davant de l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Situació dels treballs a l'avinguda de Pere Planas de la Floresta
Jesús Ángel Prieto, abans, també ha preguntat com es compensaria els veïns de l'avinguda de Pere Planas, a la Floresta, que van patir una esllavissada pel temporal Gloria que estava pendent d'arranjar-se. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (11'00") ha explicat l'històric del carrer, on el 2016 ja es va detectar un mur en mal estat i es va requerir a la propietat, que no va respondre fins al març del 2019. També ha recordat que es va reubicar la família quan hi va haver l'esllavissada i que ara l'obra està finalitzada, només falta fer el mur per tapar-la, amb un pressupost de 278.000 euros.

Duch també ha explicat (17'50") que el projecte per asfaltar el tram que encara no ho està d'aquesta mateixa avinguda es durà a terme aquest any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.