La reobertura del consultori, les inversions i els pressupostos participatius centren el consell de barri de les Planes

El govern municipal vol que un representant del barri acudeixi a la reunió amb el departament de Salut


Temes relacionats

Un centenar de veïns de la Floresta i les Planes exigeix al ple la reobertura dels consultoris dels barris (17/jun/20)

Veïns de la Floresta i les Planes es mobilitzen per exigir la reobertura dels seus centres sanitaris (13/jun/20)


  • Comparteix:

Imatge del consell telemàtic / Foto: Ajuntament

Imatge del consell telemàtic / Foto: Ajuntament

El govern municipal vol que un representant del veïnat de les Planes acudeixi a la reunió amb el departament de Salut la setmana que ve per tractar la no reobertura dels consultoris de la Floresta i de les Planes. En el consell de barri de les Planes celebrat aquest dimecres, la seva presidenta, Alba Gordó, ha explicat que la reunió amb Salut ja s'ha concretat i que des del consistori es farà costat als veïns. En cas que el departament no modifiqui el seu criteri, l'Ajuntament treballarà per millorar la mobilitat amb els CAPs de Sant Cugat per pal·liar la situació.

Durant el consell també s'han detallat les inversions del pressupost d'enguany. Gordó ha recordat, però, que la crisi del coronavirus ha obligat a dissenyar un pressupost per fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia. Tot i això, a les Planes es destinaran 12.700 euros per efectuar millores a l'Espai Pere Grau, 10.000 euros per dur a terme les obres d'estabilització i millora del carrer de Sant Francesc d'Assís i 30.000 euros per a les millores del carrer de Verònica. En l'apartat d'inversions també s'han detallat les millores a l'escola la Floresta. En concret, es destinaran 300.000 euros per a les obres d'adequació del camí des del Pont del Diari fins al centre educatiu i 30.000 euros per a les portes d'emergència del pavelló.

Al consell també s'ha explicat que la presentació de propostes per als pressupostos participatius acabarà el 21 de juny a través del portal decidim.santcugat.cat. De moment, s'han recollit 27 propostes. El regidor de Participació ciutadana Marco Simarro ha recordat que les propostes s'han d'emmarcar en alguna de les línies estratègiques acordades al barri, que en el cas de les Planes són persones, ciutat i planeta.

A la trobada també s'ha ratificat la candidatura d'Esther González com a representant del consell de barri de les Planes al Consell de la Ciutat. La d'Esther González, de l'Associació de Veïns de Can Cortés, ha estat l'única candidatura al barri. Del 21 al 31 de maig es van recollir les votacions. En total, va haver-hi nou vots vàlids i una abstenció.




Alba Gordó

Tenim tancada ja la reunió amb CatSalut la setmana que ve. Jo hi aniré com a presidenta del consell de barri. Hem de buscar una persona de les Planes que hi vagi com a representant del barri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.