Un 'consultori de campanya', resposta veïnal al tancament dels consultoris de la Floresta i les Planes

Els florestants, preocupats per si un rebrot a la tardor podria endarrerir més la reobertura dels consultoris de les Planes i la Floresta


  • Comparteix:

Una protesta del veïnat de les Planes i la Floresta per la reobertura dels centres / Foto: Cugat Mèdia

Una protesta del veïnat de les Planes i la Floresta per la reobertura dels centres / Foto: Cugat Mèdia

El veïnat de la Floresta i les Planes vol visibilitzar les conseqüències de la no obertura dels consultoris dels districtes, tancats des de l'inici de l'estat d'alarma i amb previsió de reobertura a l'octubre. Ho volen fer amb la creació d'un 'consultori de campanya' amb sanitaris voluntaris que s'instal·laria a un dels districtes cada cap de setmana de manera alterna. Els detalls de quan i on s'instal·larà aquest servei encara s'han de concretar. Ho han explicat al consell de barri de la Floresta d'aquest dimarts, on han manifestat el seu malestar per la negativa del departament de Salut de no reobrir aquest servei fins a la tardor.

Ara bé, els veïns tampoc no es refien que a l'octubre els consultoris estiguin en marxa de nou. El vocal Francesc Bailón, en nom de la comissió de Drets Socials, tem que un rebrot de coronavirus a l'octubre suposi que s'allargui el tancament. 'Es pot allargar un any', alerta. És un escenari, però, que la regidora de Salut, Gemma Aristoy, no contempla, ja que assegura que la Generalitat treballa per garantir el bon funcionament dels consultoris de cara a finals de setembre, independentment de si hi ha o no rebrot.

Quant a les mesures aplicades per l'Ajuntament per facilitar la mobilitat del veïnat al CAP Valldoreix, Bailón ha assenyalat que 'no serveixen'. El vocal reclama que s'ofereixi 'atenció presencial domiciliària' quan sigui necessària a aquelles persones que ho necessitin. En aquest sentit, Aristoy ha avançat que Mútua Terrassa (empresa adjudicatària de la sanitat pública a Sant Cugat) i el departament ja estan treballant per potenciar l'atenció telefònica i les videotrucades per fer atencions primàries.

Amb tot plegat, Bailón ha titllat d''inacceptables' les explicacions de Salut per no reobrir els consultoris i ha lamentat que la població de les Planes i la Floresta està 'abandonada'.

Amb les cartes sobre la taula, veïns i Ajuntament s'emplacen a una nova reunió abans de l'agost. Abans, el 13 de juliol, el veïnat afectat pel tancament participarà en una protesta que l'entitat Marea Blanca ha convocat davant la conselleria de Salut contra el tancament dels consultoris.

Un consell virtual
La sessió d'aquest dimarts ha estat la primera del consell de barri de la Floresta que se celebra de manera telemàtica. A la trobada s'ha donat llum verda a què Gemma Tadeo, de la Comissió Feminista, sigui la representant de l'ens participatiu al Consell de Ciutat.

També s'ha donat compte de com les inversions dels pressupostos de 2020 repercutiran en territori florestà. La gran obra, dotada de 300.000 euros, serà per adequar el camí escolar que va del Pont del Diari a l'escola Floresta. També en clau de mobilitat, es destinaran 120.000 per fer un carril bici que connecti la Floresta amb Valldoreix. La millora de diferents espais de l'entorn urbà i d'equipaments com el pavelló de la Floresta, l'escola i l'escola bressol són altres dels espais que es beneficiaran dels comptes municipals.




Francesc Bailón

És inacceptable que ens expliquin històries quan tenen la població abandonada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.