Pere Soler (PSC): 'A l'Ajuntament hi havia un divorci entre la decisió política i l'execució tècnica'

El portaveu del grup municipal socialista creu que el tripartit ha gestionat satisfactòriament les emergències a les quals s'ha enfrontat Sant Cugat


  • Comparteix:

El portaveu del grup municipal del PSC, Pere Soler, assegura que a l'Ajuntament 'queda molt més per fer del que pensàvem' quan el tripartit va assolir el govern municipal. En l'entrevista de balanç del primer any de mandat, el primer tinent d'alcaldia assegura que el nou executiu es va trobar 'un divorci entre la decisió política i l'execució tècnica' al consistori, que atribueix a l'estructura gerencial sota la qual s'organitzava. 'Feia que l'staff polític no sabés què s'estava fent tècnicament', lamenta el socialista.

Recursos humans insuficients, àrees infradotades de persones i d'altres amb més projectes dels que podien tirar endavant. És el panorama que descriu Soler, que ha exemplificat aquestes mancances amb el 'tap' que hi ha a l'hora d'atorgar llicències i assegura que el govern treballa perquè es 'dilueixi el nombre de dies' que fan falta per fer aquest tràmit.

El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat també ha parlat sobre diners destinats a inversions de pressupostos anteriors que no s'han executat. Soler ha explicat que des del consistori han de posar sobre la taula el perquè d'aquesta situació i valorar si aquests treballs encara són necessaris.

Amb aquest plantejament, Soler considera que la gestió a l'Ajuntament és 'millor' que fa un any, però també 'millorable'. Ha afegit que l'executiu està treballant per presentar el pla estratègic de mandat abans de les vacances d'estiu.

La relació entre els socis de govern
'Actuem com un sol cos, malgrat que hi hagi discrepàncies ideològiques, polítiques o conceptuals en moments puntuals'. Soler ha posat en valor l'entesa entre els grups municipals que configuren l'executiu santcugatenc (ERC-MES, PSC i CUP-PC), una equació en la qual considera que els socialistes aporten 'experiència i coneixement de la ciutat' i en la qual se senten 'molt còmodes'.

Per al socialista, el tripartit s'ha enfrontat a dues proves de foc, però les ha superat. Quant a la pandèmia de la Covid-19 i al pas del temporal Gloria per la ciutat, Soler considera que la ciutadania 'no ha notat la inexperiència' d'un govern que tot just començava a caminar.

D'altra banda, el primer tinent d'alcaldia fa autocrítica per 'la immediatesa' amb la qual s'han hagut de desenvolupar alguns projectes, que no ha permès assolir prou 'consens'. En aquest sentit, reflexiona sobre una manca d'entesa amb l'oposició, sobretot a l'inici del mandat, amb el record fresc d'un ple d'investidura marcat pels retrets entre aquells favorables al tripartit i els que apostaven per un pacte entre forces independentistes. 'Anaves a buscar l'oposició per aconseguir complicitats i amb segons qui no volien parlar', lamenta Soler.

A aquesta situació se li està posant remei, assegura el socialista, amb les comissions especials sorgides per fer front a la crisi del coronavirus, amb les quals es vol assolir 'un gran pacte de ciutat'. 'Si podem arribar a una entesa de mínims i extrapolar-la als agents de la ciutat serà un èxit', confia Soler.


Pere Soler

Hi havia un divorci entre la decisió política i l'execució tècnica. L'estructura gerencial monopolitzada per un únic personatge feia que ni el propi staff polític conegués què s'estava treballant tècnicament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.