L'ACM acorda amb la CAL demanar que el català sigui l'única llengua oficial al nou Estatut


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, es mostra obert a col·laborar amb aquesta campanya

L'alcalde, Lluís Recoder, es mostra obert a col·laborar amb aquesta campanya

L'Associació Catalana de Municipis, a la qual pertany Sant Cugat, i la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) han signat un conveni per impulsar la llengua catalana a les adminsitracions locals i comarcals i per demanar que el català sigui l'única llengua oficial al nou Estatut. Tot i no conèixer encara els detalls de l'acord, des de l'equip de govern municipal s'ha apuntat ja l'interès per col·laborar-hi ja que fomentar l'ús del català és una prioritat.

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) han signat un conveni de col·laboració per impulsar la llengua catalana a les administracions locals i comarcals. L'acord inclou un paquet de mesures concretes, destinades al compliment de la Llei de Política Lingüística de 1998.

Segons el president de la CAL, Quim Soler, la primera actuació que promouran les dues entitats serà la reivindicació de l'oficialitat única del català a la proposta del nou Estatut. A més, s'instarà els ajuntaments dels municipis agrupats a l'ACM a promoure mocions conjuntes per potenciar l'ús del català en àmbits com l'educació, les polítiques d'acolliment de la immigració o els comerços.

De la seva banda, l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha dit que, tot i no conèixer encara els detalls del conveni, es buscarà la manera de col·laborar-hi perquè, segons ha dit, fomentar l'ús social del català és una de les prioritats de l'equip de govern. L'escoltem.

Lluís Recoder

Tot el que sigui promoure l'ús social del català és un compromís de l'equip de govern. Estem disposats a col·laborar-hi, perquè aquesta és una de les prioritats del país.


La intenció del conveni signat entre l'ACM i la CAL és fer arribar al màxim nombre de sectors institucionals, socials i populars les propostes per avançar cap a la plena normalització lingüística. En concret, la responsabilitat que assumeix l'Associació Catalana de Municipis és la de contribuir de forma més efectiva a l'impuls del català a través de polítiques específiques que implicaran els ens locals, com a institucions més properes a la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.