Es tripliquen les propostes presentades per als pressupostos participatius de Sant Cugat

De les prop de 300 que es van recollir en l'última edició, el 2019, s'ha passat a 815 aquest 2020


Temes relacionats

Sant Cugat comença a recollir propostes per als pressupostos participatius de barri (14/mai/20)

El govern de Sant Cugat repensa el procés dels pressupostos participatius i els acosta als barris (31/gen/20)


  • Comparteix:

La presentació de propostes per barris s'ha fet telemàticament / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La presentació de propostes per barris s'ha fet telemàticament / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

D'unes 300 propostes el 2019 a 815 aquest any. Els projectes presentats en l'edició d'enguany dels pressupostos participatius, en què la ciutadania decidirà on es destinen 2,5 milions d'euros repartits pels sis barris de la ciutat, ha augmentat un 172%, fins a pràcticament triplicar-se. Totes les propostes entren ara en la fase de validació tècnica per continuar el procés, a partir del setembre, de treball i priorització de les vàlides perquè la ciutadania les acabi votant a principis de l'any que ve.

En total, els santcugatencs i les santcugatenques decidiran el futur de 2,5 milions d'euros repartits en 434.000 euros per a cadascun dels tres consells de barri del centre i en 416.000 tant per a Mira-sol com per a la Floresta i per a les Planes. Les 815 propostes s'han fet entre el 14 de maig i el 21 de juny i només per Internet, a causa de la situació d'emergència sanitària. L'augment de la participació ja es va fer visible durant la fase prèvia de diagnosi dels barris, que va recollir gairebé 4.000 comentaris i aportacions per a marcar les línies estratègiques, entre febrer i març.

El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, ha argumentat que aquest increment està relacionat amb els canvis que van introduir en el procés i, sobretot, amb el fet de segmentar-ho per barris. Aquest augment, que Simarro valora molt, no ha d'implicar cap modificació del calendari previst. El regidor, a més, ha destacat que el fet d'haver hagut de fer gran part del procés telemàticament per culpa de la pandèmia de la Covid-19 els ha fet plantejar-se la incorporació d'aquesta 'pota tecnològica' en un futur per facilitar la participació.

Per barris, on s'han presentat més propostes és al del Centre Oest, amb 193, seguit del de Centre Est i el de Mira-sol, amb 154 cadascun. Al Nucli Antic s'han rebut 114 propostes, a les Planes 107 i a la Floresta 93.

Les properes setmanes, totes les propostes passaran a la fase de validació per garantir que siguin viables tant tècnicament com econòmicament i que, a més, vagin en la línia de l'estratègia fixada per cada barri. La validació la faran tècnics municipals amb la implicació dels consells de barri.


Marco Simarro

Creiem que l'augment té molt a veure amb els canvis que hem fet en l'edició d'aquest any i en fer-los més territorialitzats per barris. En la primera fase de diagnosi col·lectiva, molts veïns i veïnes es van implicar per marcar les línies estratègiques de cada barri, i això també creiem que ha enfortit la participació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.