El santcugatenc Jordi Puigneró, entre els atacats pel 'software' Pegasus

L'intent no va reeixir i el programa espia no va poder entrar al telèfon del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública+


  • Comparteix:

El programa espia Pegasus hauria afectat també Jordi Puigneró / Foto: Cugat Mèdia

El programa espia Pegasus hauria afectat també Jordi Puigneró / Foto: Cugat Mèdia

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, el santcugatenc Jordi Puigneró, també va ser atacat pel programa Pegasus, utilitzat, entre d'altres, per espiar el president del Parlament, Roger Torrent. Al març del 2019, va rebre una trucada de veu de Whatsapp, que tenia un forat de seguretat que el programari de l'empresa israeliana NSO va utilitzar per entrar als telèfons espiats. Les defenses del seu mòbil van detectar l'atac i el van bloquejar i l'aparell va entrar en custòdia de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, que no va poder determinar l'origen de l'atac.

Puigneró ha explicat a Cugat Mèdia que aquest dimecres s'ha reunit amb el president Quim Torra per planificar un reforç de la ciberseguretat per als càrrecs de la Generalitat per protegir-se davant de pràctiques com aquesta que 'no s'haurien de produir en un estat de la Unió Europea'.

Segons ha avançat aquest dimarts El Diario.es, l'atac sí que hauria tingut èxit al telèfon de Sergi Miquel, director tècnic del Consell per la República, que se suma així al president del Parlament Roger Torrent, l'exdiputada Anna Gabriel i l'exconseller Ernest Maragall a la llista d'espiats per aquest programa, un sistema al qual només tenen accés els governs i que permet controlar elements com la càmera i el micròfon i obtenir missatges i correus electrònics que rep el terminal.


Jordi Puigneró

L'atac que vaig patir no va aconseguir el seu objectiu. El mòbil va bloquejar l'atac i no es va inserir el software Pegasus que hauria permès que m'espiessin. Van funcionar els protocols de ciberdefensa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.