Veïns de Valldoreix reclamen resoldre la concessió del complex esportiu després de vuit anys de litigi

L'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix ha presentat un dictamen jurídic a l'EMD pel nou concurs del complex esportiu


Temes relacionats

La crisi de la Covid-19 i les conseqüències del Gloria marquen l'última modificació pressupostària de l'EMD (27/abr/20)

Puig defensa la modificació del conveni amb la concessionària del complex esportiu de Valldoreix (29/set/16)

Una sentència anul·la la modificació del contracte de l'EMD i la gestora del Complex Esportiu de Valldoreix (19/jul/16)

El vocal Pau Alonso demana un nou concurs per gestionar el complex esportiu ( 4/oct/12)

L'EMD nega irregularitats en el nou conveni del complex esportiu ( 4/oct/12)


  • Comparteix:

L'exvocal de l'EMD Pau Alonso i la presidenta i la secretària de l'AVVPV, Roser Casamitjana i Olga Lacoma / Foto: Cugat Mèdia

L'exvocal de l'EMD Pau Alonso i la presidenta i la secretària de l'AVVPV, Roser Casamitjana i Olga Lacoma / Foto: Cugat Mèdia

Nou capítol sobre el contracte de concessió del complex esportiu de Valldoreix. L'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes (AVVPV) reclama a l'EMD que actuï per solucionar un conflicte jurídic que s'arrossega des del 2012, quan el govern i l'empresa concessionària van acordar una modificació del conveni que, després de diversos recursos i contenciosos, ha quedat anul·lada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

L'entitat veïnal ha recordat que la concessió del contracte ve del 2003 i que es va fer quan ja s'havien fet les eleccions i 'en un final de mandat problemàtic'. 'Un nyap', tal com l'ha definit la presidenta de l'associació, Roser Casamitjana, que va comportar un conveni de 25 anys de durada i que 'no es pot revertir'. De fet, la 'novació' del contracte del 2012 per part del govern, amb 'canvis substancials que no responien a un interès públic', va provocar que l'aleshores vocal de l'EMD Pau Alonso presentés un recurs de reposició que, més tard, després d'al·legacions tant de l'executiu com de l'empresa concessionària, Eventing Sports Cinc, el TSJC ha ratificat. La sentència, tot i això, no és ferma, però, perquè l'empresa encara pot presentar un recurs de cassació que, segons l'advocada de l'entitat veïnal, 'no té molt recorregut'.

En aquest sentit, des de l'entitat han fet arribar un dictamen jurídic a tots els vocals perquè el compliment d'aquesta sentència 'no comporti un perjudici per a la ciutadania'. El text recomana que es faci un estudi econòmic i financer i, mentrestant, preparar un nou concurs perquè no es deixi de prestar el servei. La intenció és, tal com han remarcat tant Casamitjana com Alonso, 'solucionar' una contractació 'que ja estava mal feta des de l'inici' i que s'arribi a un acord de ple, consensuat amb els veïns, per a la nova concessió de l'espai esportiu.





Roser Casamitjana

Nosaltres vam demanar un dictamen jurídic per aportar-lo a l'EMD i que, evidentment respectant la sentència, es pogués resoldre el conflicte amb les mínimes repercussions per a l'EMD i per evitar qualsevol perjudici per a la ciutadania.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.