Raül Romeva torna a Sant Cugat per passar el primer cap de setmana fora de la presó

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha rebut a la sala de plens de l'ajuntament l'exconseller, que ha signat el llibre d'honor


Temes relacionats

Romeva podrà sortir de presó durant el dia i haurà de tornar per dormir (14/jul/20)


  • Comparteix:

Raül Romeva ha tornat a Sant Cugat. L'exconseller, que passarà el seu primer cap de setmana fora de la presó fent ús del tercer grau, ha estat rebut a l'ajuntament per l'alcaldessa, Mireia Ingla, els regidors d'ERC, Junts i la CUP i pel conseller d'Afers Exteriors de la Generalitat, Bernat Solé. En un acte institucional a la sala de plens del consistori, Romeva ha signat el llibre d'honor de la ciutat, ha fet una crida al diàleg i ha recordat que el tercer grau penitenciari no representa la llibertat. L'exconseller i la resta de presos de l'1-O podran sortir de la presó durant el dia i hauran de tornar per dormir de dilluns a divendres.

Més enllà dels representats polítics, desenes de persones s'han reunit davant l'edifici consistorial per rebre Romeva, que ha agraït el suport de la ciutadania i ha tingut un record especial i emotiu per als Castellers de Sant Cugat i Free Romeva. L'exconseller ha assenyalat que hi ha 'una situació que s'ha de resoldre d'una manera política i raonada' i que l'únic futur possible és 'la llibertat individual i col·lectiva que tothom es mereix'.

Moment de la signatura del llibre d'honor / Foto: Cugat Mèdia
Moment de la signatura del llibre d'honor / Foto: Cugat Mèdia


Per la seva banda, Ingla també ha recordat que Romeva 'encara no és lliure' i que continuaran reivindicant que l'exconseller hauria de poder ser a Sant Cugat 'cada dia' i no només els caps de setmana. L'alcaldessa ha estat l'encarregada de donar el tret de sortida a l'acte a la sala de plens amb una intervenció amb la qual ha donat la benvinguda a Romeva a una ciutat 'que el porta el cor'.

Després de la rebuda institucional hi havia previst un acte al parc de Ramon Barnils organitzat per Free Romeva, però finalment s'ha suspès com a mesura per evitar la propagació de la Covid-19 i després de les noves restriccions que la Generalitat ha imposat a Barcelona i altres municipis de l'àrea metropolitana.




Raül Romeva

Som on som perquè tenim una situació que hem de resoldre d'una manera política i raonada. Només hi ha un futur que valgui, que és la llibertat individual i col·lectiva que tothom es mereix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.