L'EMD demanarà a Sant Cugat una inversió econòmica per accelerar el projecte de l'avinguda Baixador

Valldoreix impulsarà restriccions en l'accés a la via per als no residents


  • Comparteix:

Una imatge d'arxiu de l'avinguda Baixador / Foto: Google Maps

Una imatge d'arxiu de l'avinguda Baixador / Foto: Google Maps

L'EMD de Valldoreix farà una petició formal a l'Ajuntament de Sant Cugat perquè faci una inversió econòmica per accelerar la urbanització de l'avinguda del Baixador. A través d'una moció del PSC amb esmenes de Junts que ha rebut el suport de tots els grups, l'administració també demanarà una reordenació del trànsit que impedeixi el pas de vehicles per a aquelles persones que no siguin veïnes de la via amb una senyalització específica.

Des de l'equip de govern, el president Josep Puig ha criticat que des de Sant Cugat no s'ha donat resposta a les peticions de l'EMD sobre la qüestió de l'avinguda Baixador. Per part del grup proposant, la portaveu del PSC, Susanna Casta, ha reclamat 'deixar de costat el que han fet uns i altres i tirar endavant'.

El text també recull que l'EMD impulsi la creació d'una taula de treball i seguiment del projecte amb totes les parts implicades, així com la petició de 'buscar una solució per als veïns que han vist denegades, incomprensiblement, les peticions de llicències d'obres'.

Segons explicava al ple municipal del maig el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, el projecte d'urbanització de l'avinguda Baixador està 'pràcticament tancat' i es traduirà en una 'gran rambla' on es donarà prioritat als vianants. Encara està pendent de concretar-se quina part dels 4,8 milions del pressupost d'aquests treballs assumiran els veïns i quina l'administració, així com el calendari d'obres.

Més mocions
La moció sobre l'avinguda Baixador s'ha aprovat per unanimitat / Foto: EMD Valldoreix
La moció sobre l'avinguda Baixador s'ha aprovat per unanimitat / Foto: EMD Valldoreix

La Junta de Veïns també ha donat llum verda a una proposta de Cs per reclamar a Sant Cugat 'la immediata instal·lació' de càmeres de seguretat a Valldoreix. La moció ha prosperat gràcies al suport dels vocals de Junts i del president de l'EMD, però s'ha trobat amb els vots en contra dels tres grups d'esquerres, socis de govern a l'Ajuntament. El portaveu d'ERC-MES, Lluc Cahís, ha lamentat que la portaveu taronja, Anna Cano, no hagi contactat amb la regidoria de Seguretat Ciutadana abans de presentar la moció.

On els vocals sí s'han posat d'acord ha estat a l'hora de donar llum verda a la moció d'ERC-MES, PSC i CUP-PC per establir un canal permanent de participació telemàtica a les audiències públiques de la vila. La idea de la iniciativa és que es pugui mantenir també quan es retirin les restriccions d'accés a les Juntes de Veïns a causa de la Covid-19.

Modificació pressupostària
La junta de veïns ha donat llum verda a una modificació pressupostària (amb vots favorables dels vocals del govern i abstencions de l'oposició) que recull noves inversions a la vila que suposen un suplement de més de 800.000 euros als comptes de la vila. Amb aquests diners es pagaran les obres per al projecte del pont d'accés del camp de futbol (138.926 euros) i es farà la primera fase de l'ampliació del carrer del Nard (565.000 euros), així com la redacció del projecte del pont del carrer Pont (14.000 euros). També es destinaran 75.000 euros a la compra d'un camió elèctric i s'invertiran 16.641 euros en un panell informatiu per parades de bus.




Susanna Casta

Hem de deixar de costat el que hem fet uns i altres. El que hem de fer és tirar endavant, aconseguir el millor tracte i que els veïns paguin menys i que tot duri el mínim possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.