L'equip de govern xifra en 15 milions d'euros el pla contra la Covid-19

El document agrupa 100 mesures consensuades entre els grups municipals


  • Comparteix:

Imatge dels responsables dels tres partits de l'equip de govern / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge dels responsables dels tres partits de l'equip de govern / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La resposta municipal a les conseqüències sanitàries, socials i econòmiques de la Covid-19 es concretarà en un pla que aglutina un centenar de mesures. El document, que passarà pel ple municipal aquest dilluns, és fruit de les comissions informatives especials i s'ha consensuat amb la resta de formacions polítiques per donar una resposta conjunta a la crisi. Les mesures, que amplien les executades fins ara, suposen un cost total d'uns 15 milions d'euros.

Aquests 15 milions d'euros s'han mobilitzat principalment del romanent del 2019, fins a 12,85 milions d'euros. A més, l'equip de govern té previst aprovar aquest dilluns unes modificacions pressupostàries per incorporar a la dotació del pla 2,5 milions d'euros més que provenen de l'augment de la partida de contingència, del rescat de partides no executades i de la previsió de no ingressos per ajudes fiscals, com ha concretat el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, qui ha destacat la importància de la quantitat destinada a fer front a la crisi generada per la Covid-19.

El pla municipal contra les conseqüències de la Covid-19 reforça especialment accions en tres àmbits: els serveis socials, l'habitatge i la reactivació econòmica. Han sorgit de tres comissions informatives especials:
  • Hisenda, Promoció Econòmica i Comerç
  • Drets Socials i Gent Gran
  • Cultura i Teixit Associatiu

  • En total, són un centenar de mesures que preveuen accions com els ajuts a l'habitatge, l'augment de les partides de suport social, accions de reactivació econòmica i comercial, suport a les entitats i per a la reducció de la bretxa digital, entre d'altres.

    'No hem deixat d'escoltar ningú', ha assegurat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, qui ha destacat que la voluntat és donar resposta i acompanyar totes les persones i col·lectius afectats per aquesta crisi.

    El document final que haurà d'aprovar el ple incorpora les aportacions dels grups de l'oposició. En total, s'han rebut 44 aportacions, de les quals vuit s'incorporaran al PAM, 32 es vehicularan a través d'altres mecanismes i quatre han estat descartades per motius polítics i tècnics.

    Seguiment del pla
    L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que la intenció és fer un seguiment d'aquestes accions a través de comissions i del consell de ciutat, que està previst que es constitueixi a l'octubre. Tot plegat, amb la voluntat d'adaptar la resposta a les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia a la situació de cada moment i les necessitats que hi puguin sorgir.






    Mireia Ingla

    Tot això no s'acabarà aquí, a través del consell de ciutat es continuarà treballant per reduir l'impacte de la Covid-19 i prepar-se per al que pugui venir.

    Pere Soler

    L'esforç inicial va ser de 7 milions d'euros que van passar a 11 i ara en són 15. No hi ha cap ajuntament del nostre entorn i tamany que hagi posat aquests diners contra la Covid-19.

    Núria Gibert

    Al conjunt dels nostres veïns, en aquests moments d'incerteses i pèrdues, els hem volgut explicar com l'Ajuntament s'ha preparat per acompanyar-los i fer arribar el missatge de 'no esteu sols'.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.