L'Ajuntament dissenya un pla de reactivació econòmica amb més de 80 mesures

Està previst que les mesures s'activin durant els propers 12 mesos amb un pressupost de 2,5 milions d'euros


Temes relacionats

L'Ajuntament posa 2'5 milions més a la lluita contra la crisi del coronavirus (27/jul/20)

L'equip de govern xifra en 15 milions d'euros el pla contra la Covid-19 (24/jul/20)

El govern defineix les línies mestres del mandat, amb el benestar de les persones al centre (24/jul/20)


  • Comparteix:

Soler, Ingla i Vila durant la presentació del pla / Foto: Cugat Mèdia

Soler, Ingla i Vila durant la presentació del pla / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament ha presentat aquest dimarts el pla de reactivació econòmica per pal·liar els efectes de la Covid-19 en el teixit empresarial i comercial de la ciutat. El pla està format per 86 mesures que està previst que s'apliquin durant els propers 12 mesos amb un pressupost de més de 2,5 milions d'euros. La redacció de les mesures s'ha treballat amb el suport de les associacions del municipi que han participat en les sessions de treball amb els tècnics del consistori. L'estudi realitzat al maig sobre l'estimació de l'impacte del coronavirus en el PIB i l'ocupació ha estat el punt de partida per dissenyar el pla, que es desplega en 10 eixos estratègics.

De les més de 80 mesures recollides al pla, 32 ja han estat executades amb un pressupost d'1,1 milions d'euros. Entre les accions més destacades hi ha l'increment de la partida pressupostària de promoció i suport al comerç, la creació d'una línia de suport per a la tramitació dels ERTO, l'impuls a la digitalització dels comerços i la posada en marxa de l'anella verda de mobilitat.

La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, ha explicat que aquest pla és el 'full de ruta' i la materialització de tota la feina feta i consensuada amb els agents econòmics de la ciutat. Vila ha defensat que el teixit empresarial i comercial és 'el motor de la ciutat' i que hi destinaran 'tots els esforços'.

Vila també ha anunciat que el consistori impulsarà un projecte de xecs de compra que arribaran a totes les famílies santcugatenques amb l'objectiu d'incentivar el consum local i així donar suport al teixit comercial del municipi. Precisament el ple va aprovar aquest dilluns la modificació pressupostària per dotar el projecte de 600.000 euros, i ara el govern espera poder aprovar les bases de la mesura al ple municipal de setembre.


Elena Vila

Sempre defensarem que el teixit econòmic també és el motor de Sant Cugat. Per això els esforços també han anat a donar suport al teixit econòmic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.