El futur de l'avinguda Baixador, la relació entre l'AMI i l'Ajuntament i els CAP durant l'estiu, al torn de precs i preguntes

El torn de precs i preguntes és l'últim punt de l'ordre del dia del ple municipals


  • Comparteix:

El ple de juliol ha tingut lloc aquest dilluns / Foto: Ajuntament

El ple de juliol ha tingut lloc aquest dilluns / Foto: Ajuntament

El compromís de l'Ajuntament per a la urbanització de l'avinguda Baixador, la relació entre Sant Cugat i l'AMI i el servei que oferiran els CAP durant l'estiu. Són alguns dels temes que han sorgit durant el torn de precs i preguntes del ple municipal de juliol, que s'ha celebrat aquest dilluns. És el darrer punt de l'ordre del dia.

ESCOLTA-HO

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (0'), ha fet dos precs: que es prenguin més mesures per evitar el botellot a Sant Cugat i que s'intensifiqui la neteja als marges de les rondes.

La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán (1'25'') ha demanat que s'instal·lin cartelleria i senyals als carrers, sobretot a l'eix comercial, per recordar les mesures de prevenció de la Covid-19.

El regidor de Cs Sergio Blázquez (2'30'') ha preguntat quan s'instal·laran les càmeres de seguretat a Valldoreix. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol (11'55''), ha recordat que les càmeres són les mateixes que s'utilitzaran per controlar la zona de baixes emissions i que ja estan pressupostades. Carol ha explicat que ara s'està fent un estudi per 'optimitzar' la posada en marxa d'aquest sistema.

El regidor de Junts per Sant Cugat Joan Puigdomènech (4'50'') ha demanat com es traduirà a la pràctica el compromís per urbanitzar l'avinguda Baixador. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (14'26''), assegura que aquest projecte és una de les prioritats que l'executiu té aquest mandat a Valldoreix. El republicà ha explicat que la competència és de l'EMD, però que l'Ajuntament oferirà el suport necessari.

La regidora de Junts Cristina Paraira (5'20'') ha demanat que el govern eviti la presentació de punts d'urgència als plens i altres reunions per poder anar millor preparats. L'alcaldessa, Mireia Ingla (17'), s'ha compromès a treballar amb més antelació.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès (7'10'') ha preguntat quina relació hi ha ara entre l'Ajuntament i l'AMI. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha explicat que la situació no ha canviat: una sentència no permet a l'Ajuntament pagar les quotes, però l'administració segueix formant part de l'associació.

Vallès també ha preguntat quan es regularitzarà la codirecció del Teatre-Auditori per part de Maria Àngels Granados i Gerald Fannon. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona (18'30'') ha dit que es farà una resolució de presidència amb caràcter retroactiu que reconeixerà també la feina que han fet des que ocupen aquesta responsabilitat.

La regidora de Junts Núria Fernández (8'50'') ha preguntat com s'organitzaran els CAP durant l'estiu. La regidora de Salut, Gemma Aristoy (19'30''), ha explicat que els tres CAP de la ciutat romandran oberts, però que els consultoris de les Planes i la Floresta estaran tancats. Per fer-hi front, es facilitarà la mobilitat a aquells que ho necessitin i hi haurà atenció domiciliaria, tot amb atenció telefònica prèvia.

El regidor de Junts Carles Brugarolas (9'15'') ha convidat el govern i tots els grups municipals a treballar una moció conjunta per fer un posicionament acordat sobre el desbloqueig del romanent dels ajuntaments que ha permès el govern espanyol. Des de l'executiu, Pere Soler (20'40''), ha assegurat que tindran en compte la invitació.

Brugarolas també ha relatat (10'15'') que qualsevol canvi que afecti el Tribut Metropolità ha d'estar validat per l'AMB abans que acabi l'any perquè entri en vigor el 2021. El regidor ha demanat posar ja en marxa la taula de diàleg per accelerar la presentació de propostes en aquest sentit. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha recordat que aquest dimarts hi ha una reunió per començar a preparar aquest espai participatiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.