El ple ratifica el conveni amb FGC per a la instal·lació de les pantalles acústiques al Pla de la Pagesa

La primera fase de les obres ha començat aquest dimecres al Pla de la Pagesa


Temes relacionats

Tallat el Camí de Can Gatxet fins al 30 de setembre per obres als FGC (29/jul/20)

FGC instal·larà pantalles acústiques al tram del Pla de la Pagesa ( 1/jul/20)

L'alcaldessa portarà al ministeri de Foment la reivindicació de pantalles acústiques a Mas Gener (18/jun/20)


  • Comparteix:

La millora de l'impacte acústic era una reclamació històrica dels veïns de la zona / Foto: Localpresa

La millora de l'impacte acústic era una reclamació històrica dels veïns de la zona / Foto: Localpresa

El ple ratifica el conveni amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per a la instal·lació de pantalles acústiques al ramal que surt de l'estació del centre cap a Terrassa. Els treballs obligaran a tallar el trànsit des d'aquest dimecres fins al 30 de setembre al Camí de Can Gatxet, entre l'avinguda de l'Enllaç i el carrer del Roser. Les obres també serviran per allargar la vorera del carrer de l'Andana, que permetrà la sortida de l'estació amb el pas sota el pont de l'avinguda Enllaç. En una segona fase del projecte, i per reduir encara més l'impacte acústic així com el visual, s'instal·larà una zona enjardinada on es plantaran una seixantena d'arbres nous i més de 8.000 arbustos.

ESCOLTA-HO

El regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, ha explicat que el conveni és de quatre d'anys més quatre de pròrroga i que el cost per part de l'Ajuntament serà de 1.132.475 euros mentre que FGC aportarà 277.313 euros que formen part del Pla d'inversió de la línia Barcelona-Vallès.

El portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, ha lamentat que l'aprovació d'aquest conveni suposi una 'rebaixa' de les aspiracions dels veïns, que volien que se soterrés l'estació, i que no inclogui un pla per protegir les zones de vies amb tanca perimetral. Tot i això, el grup taronja valora aquest primer pas cap a la pacificació de la zona.

Per part de Junts per Sant Cugat Cristina Paraira ha demanat que 's'estigui a sobre' del manteniment que ha de fer l'Ajuntament de les zones enjardinades i ha demanat que se'ls mantingui informats de les diverses execucions.




Aldo Ciprian

Un dels compromisos que ens hagués agradat veure al conveni és la protecció de les vies amb tanques perimetrals al llarg del recorregut del tren pel municipi. Aquesta carència provoca un gran perill pels veïns.

Cristina Paraira

Demanem que s'estigui a sobre del manteniment que s'ha de fer per part de l'Ajuntament a les zones paisatgístiques. I si ens poden anar informant dels treballs, en lloc d'assabentar-nos per la premsa seria tot un detall.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.