La ruptura entre Junts i el PDeCAT també arriba a Sant Cugat

Tant Carmela Fortuny com la resta de regidors de Junts han deixat el partit, a més dels consellers Calvet i Puigneró


Temes relacionats

Junts per Catalunya crida als afiliats santcugatencs a participar en el congrés fundacional del partit (13/ago/20)

Els regidors de Junts per Sant Cugat donen suport al nou partit de Puigdemont ( 2/jul/20)


  • Comparteix:

Carmela Fortuny i la resta de regidors de Junts per Sant Cugat s'han donat de baixa del PDeCAT / Foto: Localpres

Carmela Fortuny i la resta de regidors de Junts per Sant Cugat s'han donat de baixa del PDeCAT / Foto: Localpres

La ruptura entre Junts per Catalunya i el PDeCAT ha afectat, també, Sant Cugat. La portaveu de Junts per Sant Cugat, vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona i exalcaldessa, Carmela Fortuny, ha abandonat el PDeCAT per 'centrar-se en el nou partit' liderat per Carles Puigdemont, que també ha anunciat aquest mateix dilluns la seva baixa del partit presidit per David Bonvehí. També han estripat el carnet del PDeCAT la resta de regidors de l'àmbit metropolità de Barcelona, inclosos els del ple de Sant Cugat, Cristina Paraira, Eloi Rovira i Joan Puigdomènech, així com els consellers santcugatencs Damià Calvet i Jordi Puigneró.

En declaracions a Cugat Mèdia, Fortuny ha explicat que les decisions 'unilaterals' preses per la direcció del seu antic partit i el fet de no seguir el mandat de les bases ha precipitat l'escissió. A més, la demanda interposada pel nom i les sigles de Junts per Catalunya han acabat de consumar la ruptura. La portaveu del grup municipal ha lamentat que 'el trànsit no hagi estat fàcil' com assegura que volien i ha reiterat que l'independentisme necessita 'ara més que mai', 'unitat'.

Els regidors de l'àmbit metropolità s'han sumat així a la decisió dels senadors del PDeCAT i també de membres del govern actual, com Meritxell Budó i Miquel Buch, a més de Calvet i Puigneró, per centrar-se i donar suport al nou projecte polític de l'expresident Puigdemont. El congrés fundacional d'aquesta opció política, de la qual Fortuny n'és una de les impulsores, està previst que finalitzi el 3 d'octubre.

Mercè Conesa es manté al PDeCAT
L'exalcaldessa i actual presidenta del Port de Barcelona, en canvi, sí que es manté fidel al PDeCAT, partit del qual n'és presidenta del Consell Nacional. La direcció del PDeCAT confia en Conesa i també en l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, i Àngels Chacón com a noms 'importants' per enfortir el partit, després de l'estampida de baixes cap a JxCat. Segons fonts de l'executiva que presideix David Bonvehí, la formació nacionalista també compta amb els alcaldes i diputats al Congrés que mantenen el carnet del partit. Almenys uns 800 associats -un 7% del total- s'han donat de baixa per la pugna amb JxCat.


Carmela Fortuny

Ha per un degoteig de decisions unilaterals. Nosaltres volíem un trànsit tranquil, que sumés. L'independentisme ara ha de sumar, però amb l'actual direcció del PDeCAT això no és possible i hem decidit fer el pas, donar-nos de baixa i centrar-nos en el nou partit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.