La secció local de CDC aplaudeix la feina feta per la plataforma 'Euro-convergents pel No'


  • Comparteix:

Vuit santcugatencs participen aquest dissabte al consell nacional del partit que haurà de definir el posicionament sobre la Constitució Europea

Vuit santcugatencs participen aquest dissabte al consell nacional del partit que haurà de definir el posicionament sobre la Constitució Europea

Vuit santcugatencs participen aquest dissabte al consell nacional de Convergència Democràtica de Catalunya que ha de servir per definir el posicionament final del partit sobre la Constitució Europea. Des de la secció local han volgut remarcar la tasca feta per militants de la nostra ciutat, que des de l'esmena presentada al consell del passat mes de juliol per aclarir el posicionament del partit, s'han encarregat de promoure la reflexió i el debat.

Abans del Consell Nacional que aquest dissabte ha de servir per determinar el posicionament oficial de CDC sobre la Constitució Europea, la secció local de Convergència també ha volgut fer el seu debat sobre aquest tema.

Segons ha explicat el president de CDC a Sant Cugat, Ramon Bonastre, el debat ha estat molt ric i ha servit per posar de manifest posicions diverses. Segons Bonastre, des de la secció local s'ha volgut reconèixer la tasca engegada per Jordi Puigneró i la recentment dissolta plataforma Euro-Convergents pel No. Tot i això, alguns militants s'han decantat més per un sí crític al tractat europeu ja que consideren que aquesta Constitució presenta importants mancances cap a Catalunya, però que CDC ha estat sempre un partit molt europeista. Escoltem Ramon Bonastre.

Ramon Bonastre

La majoria dels assistens va votar a favor del si, però tot i això desde CDC votem un si sense estusiame, perquè entenem que no reconeix una realitat absoluta de Catalunya.


De la seva banda, Puigneró s'ha mostrat satisfet de la feina feta, ja que segons ha dit, s'ha promogut el debat i també han obligat a 'moure fitxa' al partit i, finalment, al govern de l'Estat. Ara, diu Puigneró, cal veure quina serà la decisió final del partit.

Jordi Puigneró

Nosaltres hem fet ja la feina que havíem de fer, hem generat el debat intern i hem explicat perquè dèiem no, i hem obligat al partit a moure fitxa però també al govern espanyol.


En total, 8 santcugatencs participaran en aquest consell nacional que es celebra aquest dissabte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.