Sant Cugat iniciarà els tràmits per municipalitzar la gestió del servei de l'aigua

L'informe demanat per l'Ajuntament conclou que la gestió directa 'és més eficient i sostenible' que a través d'una empresa externa


Temes relacionats

En quin punt es troba la municipalització del servei d'aigua a Sant Cugat? (18/feb/20)

Avanç cap a la municipalització de l'aigua a Sant Cugat (16/des/19)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament començarà el procés d'internalització de la gestió de l'aigua després que l'informe demanat hagi conclòs que és 'més eficient i més sostenible' una gestió directa que a través d'una empresa privada. La intenció del govern és municipalitzar la gestió abans del maig del 2021, quan acaba la pròrroga del contracte amb Sorea, l'empresa concessionària, tot i que reconeix que 'anem molt justos' de terminis.

L'informe demanat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) complementa els estudis de consultories externes que, segons el govern, conclouen també a favor de la internalització. Ho ha explicat la tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente, que ha detallat que, tot i que encara està en fase d'estudi, preveuen que la millor manera per fer-ho serà la creació d'una nova empresa pública. Des de l'executiu aposten 'fermament' per dur a terme la municipalització del servei l'any vinent.

L'Ajuntament ja va aprovar al ple municipal de maig l'adhesió a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP), una agrupació que ofereix suport als ajuntaments que vulguin apostar per una gestió pública d'aquest servei, a més de fer accions de difusió, impuls i sensibilització.


Lourdes Llorente

Tenim ja un informe que assenyala que la forma més eficient i sostenible de prestar aquest servei és la gestió directa, i no a través d'una empresa privada. Ara estem treballant per posar en marxa l'expedient administratiu de la internalització de l'aigua. Això implicarà la creació d'una empresa pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.