CDC aposta finalment pel 'sí' a la Constitució europea


  • Comparteix:

La secció local valora positivament el posicionament però recordar que es tracta d'un sí crític i que les millores assolides en el tema el català ha tingut el seu orígen a Sant Cugat

La secció local valora positivament el posicionament però recordar que es tracta d'un sí crític i que les millores assolides en el tema el català ha tingut el seu orígen a Sant Cugat

La secció local de Convergència Democràtica de Catalunya valora positivament la decisió del consell nacional de recomanar el vot favorable a la Constitució europea en el proper referèndum del 20 de febrer. El president local de Convergència ha recordat però que es tracta d'un sí crític ja que el tractat europeu encara té importants mancances, i ha remarcat també que les millores aconseguides han estat estat gràcies a l'esmena presentada en el seu moment per militants locals.

Amb un total de 254 vots a favor, 17 en contra i 70 abstencions, Convergència Democràtica de Catalunya ha donat suport a la proposta d'Artur Mas de recomanar el vot favorable al referèndum sobre la Constitució europea.

Des de la secció local, el president Ramon Bonastre, ha valorat positivament aquest posicionament tot i remarcar que es tracta d'un sí crític ja que el tracta europeu encara té mancances. Bonastre ha afegit però que, almenys, s'h aocnseguit un els requisits bàsics que era el reconeixement del català dins l'àmbit europeu. Escoltem-lo.

Ramon Bonastre

És un sí cític. Al menys hem aconseguit el reconeixement del català i no entenem com altres partits que s'anomen catalanistes no s'han plantejat aquesta qüestió.


En el mateix sentit s'ha expressat l'alcalde de Sant Cugat i conseller nacional de CDC, Lluís Recoder, que ha destacat la importància del procés de negociació obert amb el govern espanyol després del congrés extraordinari que Convergència va celebrar el passat mes d'octubre per tractar aquest tema.

Per Lluís Recoder, aquesta decisió és, per Sant Cugat, encara més important, ja que l'esmena que va obrir el procés de negociació amb el govern espanyol va sortir precisament de l'agrupació local de Convergència Democràtica a Sant Cugat.

Lluis Recoder

L'esmena que va obrir tot aquest procés va sortir de l'agrupació local de CDC a Sant Cugat. Jo vull fer aquest reconeixement a les persones que ho van plantejar, malgrat que jo sempre vaig mantenr un suport crític al tractat.


Tot i aquestes valoracions positives, cal recordar que diversos militants de Sant Cugat han manifestat en reiterades ocasions la seva postura contrària a la Constitució europea, entre ells els integrants de la dissolta plataforma 'Euroconvergents pel No'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.