L'Ajuntament tancarà tots els equipaments municipals a les onze de la nit

El govern va més enllà de la recomanació de clausurar només espais culturals i fa una crida a "reduir la interacció social"


  • Comparteix:

L'Ajuntament tancarà tots els espais municipals, inclosos els esportius, a partir de les onze de la nit i suspèn totes les activitats programades a l'aire lliure per limitar la mobilitat. El govern local insta els ciutadans a 'reduir la interacció social' per frenar el creixement de la pandèmia, però també reforça la seva aposta per donar suport a 'qui més malament ho està passant'. Per tot plegat, està treballant per mantenir i ampliar les polítiques de promoció econòmica per a comerços i restauradors.

Pel que fa als equipaments municipals, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha remarcat que es parlarà amb els clubs esportius per trobar la manera d'encabir els entrenaments dels equips que acaben les sessions més tard de les onze de la nit. El consistori també ha decidit suspendre les activitats al carrer com ara propostes culturals, visites guiades, fires o mostres d'art, però no el mercat setmanal, que seguirà en marxa. Els parcs infantils estaran oberts de nou del matí a vuit del vespre i el govern recorda que és especialment important respectar els grups de convivència en aquestes situacions.

En l'apartat econòmic, l'Ajuntament manté en marxa el pla d'ajudes, que el tinent d'alcaldia Pere Soler ha xifrat en més de 17 milions d'euros, i ja treballa en els pressupostos del 2021 amb la recuperació de la crisi provocada per la Covid-19 com a eix principal. En aquest sentit, també, el consistori reclama a la Generalitat ajudes per a la restauració i Soler ha avançat que estan treballant en l'encaix legal d'algunes mesures per pal·liar el patiment del sector a la ciutat.

Al pla social, la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha posat de relleu el patiment sofert per molts col·lectius, especialment per la gent gran i ha reiterat el compromís de l'equip de govern per ajudar a qui ho necessiti.

Anàlisi d'aigües i cessió d'equipaments per a PCR
L'Ajuntament també ha explicat que ja han començat les anàlisis d'aigües residuals per fer seguiment de la incidència del virus a la ciutat. Es captaran mostres a les pistes de Mas Gener i a l'Hípica de Can Caldés per trobar-hi traces del virus durant els propers quatre mesos. Ingla també ha explicat durant la roda de premsa que s'han posat en contacte amb el departament de Salut per oferir espais municipals per fer-hi tests PCR, si ho considera necessari.

CONSULTA, DESCARREGA'T I COMPARTEIX LA INFOGRAFIA
Les restriccions a Sant Cugat, a un cop d'ull
Les restriccions a Sant Cugat, a un cop d'ull







Mireia Ingla

L'objectiu prioritari és reduir la interacció social perquè és en aquests moments quan fem créixer aquesta corba de contagi.

Pere Soler

Donar continuïtat a tots aquests projectes i programes al pressupost de l'any 21, seguim treballant, portem immobilitzats 16 milions d'euros.

Núria Gibert

La voluntat de traslladar al conjunt de la ciutadani, aquest compromís que parlàvem d'acompanyar en tot aquest procés.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.