Sant Cugat abandonarà el consorci B30 perquè és un 'instrument inoperatiu'

Junts considera que caldria potenciar-lo "més que mai" per la crisi de la Covid-19


  • Comparteix:

Imatge promocional del CIT entre els tres municipis / Foto: Ajuntament

Imatge promocional del CIT entre els tres municipis / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Cugat ha engegat els tràmits per abandonar el consorci B30, el conegut com a Catalonia Innovation Triangle (CIT), que estava configurat amb els consistoris de Rubí i Cerdanyola. Des de l'executiu local, el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha justificat la decisió en què es tracta d'un 'instrument inoperatiu' des de feia més de tres anys, i bloquejava l'accés al Fons de Cooperació Local. Per part de l'oposició, tant Junts per Sant Cugat com Cs han lamentat que no s'hagi aprofitat el potencial que tenia aquest acord, sobretot tenint en compte la crisi de la Covid-19.

ESCOLTA-HO

El CIT es va formar el 2008 amb l'objectiu d'impulsar el creixement econòmic de la zona, promocionar aquest territori a l'exterior i afavorir la cooperació entre Sant Cugat, Cerdanyola i Rubí. El regidor de Junts Carles Brugarolas ha defensat que l'acord que va propiciar el consorci va rebre el vistiplau unàmime dels plenaris dels tres ajuntaments i que "ara més que mai" caldria potenciar-lo. "Aquesta decisió no fa més que expressar un dèficit greu de projecte i lideratge", ha expressat. Brugarolas, a més, ha assenyalat al govern del mandat anterior de Cerdanyola com a responsables del bloqueig del CIT.

Des de l'executiu, Soler ha assegurat que quan va començar el mandat "el consorci ja estava mort". De fet, ha fet responsable el govern anterior de "deixar-lo morir". "Vostès van governar des de la creació del consorci i no van fer res", ha criticat el socialista, que considera que el CIT no és necessari perquè la col·laboració amb els ajuntaments veïns ja està en marxa. "El que fa aquest govern és ser pràctic: treure aquells organismes i consorcis que no són útils", ha conclòs.

Soler també ha explicat que la pertinença i responsabilitat de l'Ajuntament sobre el CIT havia fet que la Sindicatura de Comptes bloquegés l'accés de l'Ajuntament a 550.000 euros del Fons de Cooperació Local. "En aquests moments el consorci és una espasa de Damocles", ha reflexionat.

Ara, l'Ajuntament sol·licitarà que es reuneixi l'òrgan gestor del CIT per fer efectiva la sortida.





Pere Soler

És un instrument inoperatiu i que gravava sobre l'Ajuntament de Sant Cugat.

Carles Brugarolas

Més que mai hauríem de fer més amb menys, sinergiar-nos, buscar estalvis, buscar millors condicions per emprendre, atreure empreses i inversions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.