Neix la Taula per a Persones amb malalties neurològiques i degeneratives de Sant Cugat


  • Comparteix:

La taula, intregada per la regidoria de Sanitat i Serveis Socials i per diferents entitats, vol unir esforços per sensibilitzar la població sobre aquestes malalties

La taula, intregada per la regidoria de Sanitat i Serveis Socials i per diferents entitats, vol unir esforços per sensibilitzar la població sobre aquestes malalties

Sensibilitzar la població i crear un espai de participació i treball conjunt entre entitats i administració són els principals objectius de la Taula per a Persones amb Malalties Neurològiques i Degeneratives que s'ha creat a Sant Cugat. Aquesta iniciativa, que compta amb la participació de la regidoria de Sanitat i Serveis Socials i de 7 entitats del municipi, neix amb la voluntat d'unir sinèrgies per oferir un millor servei a les persones que pateixen aquestes malalties i també als seus familiars.

Una de cada tres famílies es veuen afectades, a través d'algun dels seus membres, per alguna malaltia neurològica o degenerativa. Només a Sant Cugat es calcula que poden haver-hi almenys 2.000 persones afectades per alguna demència o 1.400 malalts de parkinson.

Davant d'aquesta situació, des de la regidoria de Sanitat i Serveis Socials s'ha impulsat la creació d'una taula conjunta que integri les diferents entitats i associacions que treballen amb aquestes malalties. Per al regidor de Sanitat i Serveis Socials, aquesta iniciativa té com a principals objectius la sensibilització i unir sinèrgies entre els diferents col·lectius implicats.

Enric Tomàs

Volem fer una sensibilització global en tots els sentits, una segona línia d'actuació que ésposar en comú tots els treballs que les entitats, i un cop tot això s'hagi assentat, mirar més enllà.


La creació d'aquesta taula ha estat valorada de forma molt positiva per les entitats que hi participen, que han coincidit a subratllar la necessitat de donar suport a les persones afectades per aquest tipus de malalties però també als seus familiars. Escoltem el neuròleg Miquel Aguilar, de l'associació AVAN.

Miquel Aguilar

És una iniciativa que és bastant expecional dins el que són les nostres ciutats properes. Aquests problemes cada vegada més prevalents i que requereixen un gran suport i ajuda per part de tothom.


De moment, els integrants d'aquesta taula es reuniran de forma mensual amb l'objectiu principal de sensibilitzar els ciutadans sobre aquest tipus de malalties. Entre les possibles línies d'actuació es planteja, per exemple, la conscienciació a les escoles. Ho ha explicat la portaveu de l'Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia a la nostra ciutat, Teresa Humet.

Teresa Humet

Hem pensat en fer divulgació a nivell d'escoles i instituts. Crec que serà una feina molt maca i amb la col·laboració de tots, és un mica la línia que estem plantejant, fer divulgació social.


El projecte de fer una Taula per a Persones amb Malalties Neurològiques i Degeneratives va néixer el novembre passat i s'ha anat treballant fins a la seva presentació oficial al Consell Municipal de Serveis Socials, Acció Sanitari i Igualtat.

A banda de la regidoria esmentada, la taula està formada per les delegacions locals de l'Associació de Familiars d'Alzheimer a Barcelona (AFAB), l'Associació de Fibromiàlgia i l'Associació de Parkinson Catalunya, així com pel col·lectiu AVAN, la Fundació CAVIS, Creu Roja de Sant Cugat i un representant del Consell de Residències Geriàtriques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.