Valldoreix instarà la Parròquia de Sant Cebrià a acreditar que la propietat dels terrenys limítrofs no es va fer via immatriculació

Més acords de la Junta de Veïns: rebuig a la inhabilitació a Torra i petició per poder reclamar inversions a l'AMB


  • Comparteix:

La Parròquia de Sant Cebrià / Foto: Google Maps

La Parròquia de Sant Cebrià / Foto: Google Maps

Acord a la Junta de Veïns de Valldoreix per rebutjar les immatriculacions de finques per part de l'església. El plenari de l'EMD ha donat llum verda a una moció original d'ERC-MES per estudiar si els terrenys limítrofs a la Parròquia de Sant Cebrià es van inscriure a la parròquia 'per qualsevol títol legítim que no sigui l'autocertificació que va permetre la seva immatriculació'. Si no és així, demanarà que es faciliti la recuperació de la propietat, de gairebé 3.000 metres quadrats, en benefici de l'administració pública.

Les immatriculacions de finques o béns immobles en favor de l'Església catòlica estava avalada per la llei hipotecària franquista, del 1946. Segons la informació publicada per la Generalitat, els terrenys limítrofs de la parròquia s'haurien immatriculat a principis de 2014.

El vocal portaveu d'ERC-MES, Lluc Cahís, ha subratllat que la moció "no és anticlerical", sinó que és una proposta dirigida a l'EMD perquè "defensi el que és de tots". El text ha rebut el vistiplau de tots els membres de la junta, tret de la vocal de Cs, que considera que la moció té una "redacció esbiaixada".

Més mocions
La Junta de Veïns també ha mostrat el seu rebuig a la inhabilitació de Quim Torra com a president de la Generalitat per part del Tribunal Suprem. Han votat a favor els tres grups sobiranistes (Junts, ERC-MES i CUP-PC) i han votat en contra el PSC i Cs. En aquesta ocasió, a diferència del ple de Sant Cugat extraordinari, la formació taronja sí que ha participat del debat.

També ha prosperat la moció del PSC perquè Valldoreix pugui reclamar inversions directament a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Ara, les peticions d'aquest tipus s'han de vehicular a través de l'Ajuntament. Només Cs ha votat en contra del text.

Torna a veure la Junta de Veïns d'octubre



Lluc Cahís

Aquesta no és una moció anticlarical. Critiquem una apropiació opaca feta amb una legislació injusta, però és una moció perquè l'EMD defensi el que és de tots.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.