Els regidors de Comerç i Sanitat passen a tenir dedicació exclusiva a l'Ajuntament


  • Comparteix:

PSC i ICV critiquen la decisió, perquè augmenta 'en excés' l'estructura de govern municipal

PSC i ICV critiquen la decisió, perquè augmenta 'en excés' l'estructura de govern municipal

Els regidors de Comerç i de Sanitat i Serveis Socials han obtingut el règim de dedicació exclusiva, amb l'objectiu, segons l'equip de govern, que puguin assumir les seves responsabilitats de forma adequada. PSC i ICV han criticat aquesta decisió, en considerar que l'estructura organitzativa municipal no necessita més dedicació dels polítics sinó més eficàcia. Els socialistes, a més, han anunciat que podrien recórrer aquest acord per deficiències formals en l'expedient.

El ple municipal ha aprovat, amb els vots de l'equip de govern, atorgar el règim de dedicació exclusiva al regidor de Comerç, Consum, Indústria i Serveis, Josep Romero, i al titular de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs. PSC i ICV hi ha votat en contra, ja que asseguren que l'estructura organitzativa del govern municipal té un 'excés' de dedicacions exclusives i càrrecs de confiança. De la seva banda, el PP ha votat a favor de la dedicació exclusiva del regidor de Comerç, però s'ha abtingut en el cas del responsable de Sanitat, el republicà Enric Tomàs.

Des de l'equip de govern, la regidora de Serveis Generals, Marta Subirà, ha justificat aquesta decisió per l'elevada càrrega de feina que han d'afrontar els dos regidors i ha negat les acusacions de l'oposició. L'escoltem.

Marta Subirà

L'Ajuntament té una càrrega de feina extraordinària. El creixement de la ciutat i el seu dinamisme fan necessari que els polítics s'hi dediquin en exclusivitat. En alguns casos ja ho feien, sense percebre el sou.


Subirà ha explicat que, en el cas d'Enric Tomàs, el propi regidor va demanar a l'inici del mandat tenir dedicació parcial, però amb el pas del temps s'ha comprovat que la càrrega de feina de la seva àrea exigia la dedicació exclusiva.

De la seva banda els grups d'esquerra a l'oposició, PSC i ICV, han criticat durament aquesta decisió. Consideren que l'Ajuntament té una 'doble estructura' i que l'organització dels seus òrgans de govern presenta un solapament entre els càrrecs executius i de confiança, d'una banda, i els funcionaris i tècnics, de l'altra.

PSC i ICV consideren que aquest fet incrementa el cost econòmic que ha de suportar la ciutat i no millora la gestió. En concret, el regidor socialista, Pau Calsamiglia, denuncia que des de l'any 1999 la partida del pressupost dedicada als òrgans de govern s'ha inflat excessivament.

Pau Calsamiglia

Des del 99, hem passat del 7'5% del capítol I del Pressupost dedicat a òrgans de govern, al 10%. Que les retribucions del govern i els càrrecs de confiança tinguin aquesta magnitud és excessiu.


A més, els socialistes es reserven el dret de recórrer l'acord del ple que ha aprovat aquestes dues dedicacions exclusives, ja que consideren que l'expedient és 'nul de ple dret' perquè no inclou la dotació econòmica ni els informes jurídics dels Serveis Generals de l'Ajuntament. Tant el secretari general com l'interventor, en canvi, han avalat la legalitat de l'expedient presentat al ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.